Zoeken
Lees voor

Eenzaamheid bij ouderen

Eenzaamheid bij ouderen komt steeds meer voor

Steeds meer mensen wonen alleen. Soms vrijwillig of omdat een relatie voorbij is, maar vaak ook omdat kinderen uitgevlogen zijn en een partner overleden is. Het risico op eenzaamheid bij ouderen neemt toe als het sociale netwerk kleiner wordt. Zeker als ook lichamelijke mogelijkheden en gezondheid afnemen. Het deelnemen aan dagbesteding kan in zo’n situatie een wereld van verschil maken. Onder de mensen zijn en samen zinvolle activiteiten ondernemen draagt immers bij aan de kwaliteit van leven.

Dagbesteding voorkomt eenzaamheid bij ouderen

ZorgAccent organiseert allerlei activiteiten voor mensen die alleen staan en eenzaamheid ervaren. Dit doen we in een veilige, rustige omgeving onder vakkundige begeleiding. Bij de start van de activiteiten is er een vaste begeleider. Deze begeleider gaat regelmatig met u in gesprek over uw ervaring met de activiteiten. Waar nodig en gewenst passen we het activiteitenprogramma aan. Zo houdt de een meer van creativiteit en samenzang terwijl de ander liever een wandelingetje maakt en een park bezoekt.

 

Eenzaamheid de baas

Door erop uit te gaan en activiteiten met anderen te ondernemen, doorbreekt u de eenzaamheid. Misschien denkt u; ‘makkelijker gezegd dan gedaan.’ Maar bij ZorgAccent komt u mensen tegen die ook de drempel overgestapt zijn en inmiddels de eenzaamheid de baas zijn. Het verrijkt hun leven en menigeen zegt: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen.’ Juist door samen te zijn en samen activiteiten te ondernemen, lukken dingen die eerst onmogelijk leken. Door actief bezig te zijn met anderen, neemt het welzijn en plezier in het leven toe.

 

Indicatie dagbesteding

Dagbesteding wordt gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit betekent dat gemeenten samen met ZorgAccent en inwoners, de dagbesteding zelf organiseert. Vraag ernaar bij het WMO-loket of het zorginformatiepunt in uw gemeente. Ook het team wijkverpleging weet meer te vertellen over deelname aan dagbesteding.

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer