Dagbesteding Dementie & Dagopvang activiteiten voor dementerende ouderen

Samen genieten van betekenisvolle dagbesteding voor mensen met dementie.

Bij ZorgAccent bieden we op maat gemaakte, veilige en rustgevende dagbestedingsactiviteiten voor mensen met dementie. Het deelnemen aan zinvolle activiteiten draagt bij aan een verbetering van de levenskwaliteit. Ontdek onze gevarieerde activiteiten, waaronder bewegingsactiviteiten, creatieve bezigheden, muziekactiviteiten, sociale interactie en tuinieren. Ons activiteitenprogramma wordt aangepast aan uw individuele mogelijkheden en voorkeuren, eventueel in overleg met familie en mantelzorgers.

Deelnemen aan Activiteiten voor Dementerenden

Wilt u deelnemen aan onze dagbesteding activiteiten? Dan kunt u contact opnemen met uw thuiszorgteam of bij het WMO-loket of zorginformatiepunt in uw gemeente. Financiering van dagbesteding wordt namelijk geregeld vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Dagbesteding activiteiten dementie

Er zijn veel activiteiten die geschikt zijn voor mensen met activiteiten. Bij ZorgAccent bieden we verschillende soorten activiteiten aan, waaronder bewegingsactiviteiten, creatieve activiteiten, muziekactiviteiten, sociale activiteiten en tuinieren. Deze activiteiten zijn afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Enkele voorbeelden van activiteiten die we organiseren zijn:

 1. Bewegingsactiviteiten: Dementerenden kunnen profiteren van lichte bewegingsactiviteiten zoals yoga, tai chi, wandelen, stoelgymnastiek of dansen. Deze activiteiten kunnen helpen om de spieren en gewrichten soepel te houden en de bloedcirculatie te stimuleren.
 2. Creatieve activiteiten: Creatieve activiteiten kunnen helpen om de geest actief te houden en tegelijkertijd plezier te hebben. Enkele voorbeelden van creatieve activiteiten zijn schilderen, tekenen, haken, breien, borduren, kleuren, pottenbakken, enz.
 3. Muziekactiviteiten: Muziek kan helpen om de stemming te verbeteren en herinneringen op te halen. Muziekactiviteiten kunnen bestaan uit het luisteren naar muziek, het zingen van liedjes, het spelen van instrumenten of het deelnemen aan muziektherapie.
 4. Sociale activiteiten: Sociale activiteiten kunnen helpen om een gevoel van verbondenheid te creëren en sociale interacties te stimuleren. Enkele voorbeelden van sociale activiteiten zijn het spelen van bordspellen, kaarten, bingo, het deelnemen aan een leesclub, enz.
 5. Tuinieren: Tuinieren kan helpen om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren en kan helpen om contact te maken met de natuur. Ouderen en dementerenden kunnen genieten van het planten, water geven en verzorgen van planten.

Gezamenlijke Maaltijden als Gezellige Activiteit

Bij ZorgAccent proberen we de dagactiviteiten zoveel mogelijk plaats te laten vinden in een huiselijke, gezellige sfeer. We bereiden samen het eten voor en gaan, waar mogelijk ook samen aan tafel om gezellig te eten (een warm gerecht of een broodmaaltijd). Lukt het niet om zelf voor vervoer te zorgen? In dat geval regelen wij vervoer van en naar huis voor u.

Dagopvang voor dementerende ouderen

Bent u op zoek naar geschikte dagopvang voor dementerende ouderen? Bij ZorgAccent vinden we het belangrijk om dagactiviteiten aan te bieden in een huiselijke, gezellige sfeer. Eén van onze favoriete activiteiten is samen koken en eten. We bereiden samen een warme maaltijd of een broodmaaltijd voor en gaan daarna gezellig samen aan tafel.

Wilt u graag deelnemen aan onze dagbesteding voor dementie of dementerende ouderen, maar heeft u geen vervoer? Geen probleem, wij regelen vervoer van en naar huis voor u.

Verschillende soorten Activiteiten

Onze dagbesteding voor dementie biedt een breed scala aan activiteiten. Naast samen koken en eten, organiseren we bijvoorbeeld ook spelletjesmiddagen, wandelingen, bewegingsactiviteiten en creatieve workshops. Zo proberen we een gevarieerd aanbod te bieden waar voor iedereen iets leuks tussen zit.

Uit onderzoek is gebleken dat deelname aan dagbesteding voor dementerenden positieve effecten heeft op hun welzijn. Het kan leiden tot minder stress en angstgevoelens, verbeterde cognitieve functies en meer sociale interactie.

Indicatie voor dagbesteding bij dementie of dementerende ouderen

Dagbesteding voor dementerende ouderen wordt gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit betekent dat gemeenten samen met ZorgAccent en de inwoners dagbesteding organiseren. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor dagbesteding bij dementie? Neem dan contact op met het WMO-loket of zorginformatiepunt in uw gemeente. Onze thuiszorgteams staan ook klaar om u te helpen met vragen over deelname aan dagbesteding.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer