Zoeken
Lees voor

Activiteiten voor ouderen en dementerenden

Samen doen we leuke en zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Het doen van zinvolle activiteiten draagt bij aan de kwaliteit van leven. Dat geldt voor jong en oud. ZorgAccent organiseert allerlei activiteiten voor ouderen en voor mensen met een vorm van dementie. Dit doen we in een veilige, rustige omgeving onder vakkundige begeleiding. Bij de start van de activiteiten is er een vaste begeleider. Deze begeleider gaat regel-matig met u in gesprek over uw ervaring met de activiteiten. Waar nodig en gewenst passen we het activiteitenprogramma aan. Zo houdt de een meer van creativiteit en samenzang terwijl de ander liever een wandelingetje maakt en een park bezoekt.

Activiteiten op maat voor ouderen

Op basis van mogelijkheden en voorkeuren maken we samen met u afspraken over de invulling van het activiteitenprogramma. Waar nodig passen we de activiteiten aan, eventueel ook in samenspraak met familie en/of mantelzorgers. Ouderen met dementie krijgen vaak te maken met complexe problematiek in het dagelijks leven. Het uitvoeren van eenvoudige activiteiten en dagelijkse handelingen wordt moeilijker. Het geheugen vermindert waardoor het initiatief om actief te blijven achteruitgaat. Juist door samen te zijn en samen activiteiten te ondernemen, lukken opeens dingen die eerst onmogelijk leken. Door actief bezig te zijn met anderen, neemt het welzijn en plezier in het leven toe.

 

Samen eten als gezellige activiteit

Bij ZorgAccent proberen we de dagactiviteiten zoveel mogelijk plaats te laten vinden in een huiselijke, gezellige sfeer. We bereiden samen het eten voor en gaan, waar mogelijk ook samen aan tafel om gezellig te eten (een warm gerecht of een broodmaaltijd). Lukt het niet om zelf voor vervoer te zorgen? In dat geval regelen wij vervoer van en naar huis voor u.

 

Indicatie dagbesteding

Dagbesteding wordt gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit betekent dat gemeenten samen met ZorgAccent en de inwoners de dagbesteding zelf organiseert. U kunt bij het WMO-loket of zorginformatiepunt terecht in de gemeente waar u woont. Ook bij uw thuiszorgteam kunt u terecht met vragen over deelname aan dagbesteding.

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer