Dagbesteding activiteiten voor ouderen en dementerenden

Samen doen we leuke en zinvolle dagbesteding activiteiten voor mensen met dementie

Het doen van zinvolle activiteiten draagt bij aan de kwaliteit van leven. Dat geldt voor jong en oud. ZorgAccent organiseert allerlei activiteiten voor ouderen en voor mensen met een vorm van dementie. Dit doen we in een veilige, rustige omgeving onder vakkundige begeleiding. Bij de start van de activiteiten is er een vaste begeleider. Deze begeleider gaat regelmatig met u in gesprek over uw ervaring met de activiteiten. Waar nodig en gewenst passen we het activiteitenprogramma aan. Zo houdt de een meer van creativiteit en samenzang terwijl de ander liever een wandelingetje maakt en een park bezoekt.

Leuke activiteiten op maat voor ouderen en dementerenden

Op basis van mogelijkheden en voorkeuren maken we met u afspraken over de invulling van het activiteitenprogramma. Waar nodig passen we de activiteiten aan, eventueel ook in samenspraak met familie en/of mantelzorgers. Ouderen met dementie krijgen vaak te maken met complexe problematiek in het dagelijks leven. Het uitvoeren van eenvoudige activiteiten en dagelijkse handelingen wordt moeilijker. Het geheugen vermindert waardoor het initiatief om actief te blijven achteruitgaat. Juist door samen te zijn en samen activiteiten te ondernemen, lukken opeens dingen die eerst onmogelijk leken. Door actief bezig te zijn met anderen, neemt het welzijn en plezier in het leven toe. ZorgAccent doet dat met dagbesteding activiteiten ook voor dementerende ouderen.

Heerlijk samen eten als gezellige activiteit

Bij ZorgAccent proberen we de dagactiviteiten zoveel mogelijk plaats te laten vinden in een huiselijke, gezellige sfeer. We bereiden samen het eten voor en gaan, waar mogelijk ook samen aan tafel om gezellig te eten (een warm gerecht of een broodmaaltijd). Lukt het niet om zelf voor vervoer te zorgen? In dat geval regelen wij vervoer van en naar huis voor u.

Indicatie voor dagbesteding bij dementie of dementerende ouderen

Dagbesteding wordt gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit betekent dat gemeenten met ZorgAccent en de inwoners de dagbesteding zelf organiseert. U kunt bij het WMO-loket of zorginformatiepunt terecht in de gemeente waar u woont. Ook bij uw thuiszorgteam kunt u terecht met vragen over deelname aan dagbesteding.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer