Dagbesteding Gasthoeve De Zonnebloem

De Zonnebloem is een aangepaste boerderij met diverse dagactiviteiten. De Gasthoeve is gericht op ouderen die van de natuur en het buitenleven houden.

Gasthoeve_De_Zonnebloem_Uitzicht lemelerberg

Zonnebloemweg 3
8148 SB Lemele
T. (0572) 372 654

Openingstijden: maandag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur

Gasthoeve De Zonnebloem

 

Gasthoeve de Zonnebloem kenmerkt zich door kleinschaligheid en huiselijkheid

Al vele jaren bieden wij dagbesteding aan ouderen en doen dit in samenwerking met Zorgaccent. Gasthoeve de Zonnebloem in Lemele bevindt zich in het buitengebied van de gemeente Ommen. Door de unieke combinatie van boerderij en (re)creatieve voorzieningen zijn veel activiteiten mogelijk. Hierbij geldt: niets moet, alles mag.
We bieden onze gasten letterlijk en figuurlijk de ruimte. Zodat ze zich thuis voelen, zich ontplooien en tot hun recht komen en daardoor langer zelfredzaam zijn.
Gewoon lekker genieten van bezigheid en bedrijvigheid. De jonge dieren in het voorjaar, het uitkijken over de landerijen en het genieten van de natuur. Actief zijn in de groenten- of siertuin of in de boomgaard, of de dieren verzorgen. Maar ook creatief bezig zijn met schilderen, kaarten maken, bloemschikken, koken, enz. De tuinterrassen verlengen het seizoen en vergroten de mogelijkheden.

Gasthoeve de Zonnebloem biedt een stimulerende verblijfsomgeving, met activiteiten ‘om de deur’ en de dynamiek en bedrijvigheid van een agrarisch bedrijf. Interactie tussen zorg en (bedrijfs-) activiteiten is op allerlei manieren mogelijk.Onze medewerkers ondersteunen u op professionele wijze, die aansluit bij uw zorgvraag. Door deelname aan dagactiviteiten voor ouderen worden de mantelzorgers ontlast waardoor u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen.
Het doel van de dagactiviteiten is om de zelfredzaamheid te bevorderen, te behouden of te compenseren.
Kortom: een inspirerende omgeving waar gasten, vrijwilligers, werkers en zorgverleners met behoud van ieders eigenheid – op niveau, actief te zijn.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer