Genieten van de Tovertafel

De tovertafel verbetert de kwaliteit van leven voor ouderen met dementie

Beelden nodigen uit ze aan te raken. Mensen genieten van de geluiden en bewegingen op tafel. Een glimlach op het gezicht, een moment van herkenning of ontspanning na rusteloosheid. De Tovertafel verbetert de kwaliteit van leven voor ouderen met dementie en vergroot het werkplezier voor zorgmedewerkers. Zo voorkomen we onnodige onrust en overprikkeling. Eenvoudig in gebruik, groots in effect.

Een Tovertafel is laagdrempelig en uitdagend en bevat veel verschillende onderwerpen. Ook mensen die in zichzelf gekeerd zijn, of dementeren, vinden de beelden mooi en de geluiden aangenaam. De Tovertafel daagt uit tot gesprekken met elkaar. Je ziet mensen genieten van de geluiden en de bewegingen op tafel.

Wat is een Tovertafel?
Door bevestiging van een speciale beamer boven een tafel, creëren we razendsnel een tovertafel. De beamer projecteert beelden die uitnodigen om ze aan te raken. Na aanraking van het beeld, een mooie bloem bijvoorbeeld, verandert deze. De bloem groeit, wisselt van kleur of laat een blaadje vallen.

Actiz Innovatie in het verpleeghuis

Op 13 juni 2019 nam de vaste commissie voor VWS in de Tweede Kamer, uit handen van ‘onze’ Jeanine Wesselink en Ismay Kremers (Stichting Vredewold) de ActiZ-publicatie ActiZ-Innovatie-in-het-verpleeghuis in ontvangst. In de publicatie vertellen zorgmedewerkers hoe ICT en techniek bijdragen aan goede kwaliteit van zorg en werk. De 23 verhalen van cliënten, zorgmedewerkers en zorgbestuurders geven een beeld van innovaties in de verpleeghuiszorg. Ook maken ze duidelijk hoe deze bijdragen aan verbetering van kwaliteit en verhoging van het werkplezier in het verpleeghuis.

De innovaties zijn onder meer mogelijk gemaakt door de middelen die beschikbaar zijn gekomen voor de invoering van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer