Kosten, beschikking (indicatie) en aanmelding dagbesteding

U wilt deelnemen aan dagbesteding bij ZorgAccent. Hoe kunt u dit regelen?

Indicatie dagbesteding

Vanaf 2015 wordt dagbesteding niet meer gefinancierd vanuit de AWBZ, maar vanuit de WMO. Dit betekent dat gemeenten samen met ZorgAccent en de inwoners de dagbesteding zelf gaan organiseren. U kunt bij het WMO loket of zorginformatiepunt in uw gemeente of bij uw thuiszorgteam terecht met uw vraag over deelname aan dagbesteding.

Beschikking (indicatie)

Voor dagbesteding heeft u een indicatiestelling nodig van het gemeentelijk zorgloket. De consulent van de gemeente of WMO loket bespreekt uw situatie met u en beoordeelt welke vorm van hulp u nodig heeft en voor hoeveel uur. Tijdens het indicatiegesprek geeft u aan dat u deel wilt nemen aan de dagbesteding van ZorgAccent. Wij krijgen dan uw gegevens en kunnen u vervolgens snel helpen

Dagdelen dagbesteding

Het aantal dagdelen per week waarop u deel kunt nemen aan dagbesteding is afhankelijk van uw beschikking. U kunt aangeven welke locatie uw voorkeur heeft en op welke dag(en) u daar zou willen deelnemen. De openingstijden wisselen per locatie. Klik hier voor een overzicht.

Vervoer

Indien u een beschikking heeft voor ‘vervoer’, dan wordt dit verder door ZorgAccent geregeld. U wordt op de afgesproken dag(en) ’s morgens van huis opgehaald en aan het eind van de middag weer thuis gebracht.

Kosten dagbesteding

Wat de inkomensafhankelijke bijdrage is, hangt af van uw inkomen, de samenstelling van uw gezin en het aantal uren hulp. Dit wordt berekend en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) in Den Haag. Het CAK is een landelijk systeem waarop wij geen invloed hebben. Voor alle vragen over de eigen bijdrage kunt u de CAK-Infolijn gratis bellen: 0800 1925 (op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur).

Deelname Dagbesteding

Wanneer u de beschikking heeft ontvangen kunt u contact opnemen met de locatie van uw voorkeur. We maken dan een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn met betrekking tot de dagbesteding.

Meer weten?

Wilt u meer informatie neem dan contact op met de locatie waar u deel wilt gaan nemen, of met het algemene telefoonnummer van ZorgAccent T. 0900 0678 (24 uur bereikbaar)

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer