Woonzorg locatie De Hofkamp Almelo

De Hofkamp heeft plaats gemaakt voor een toekomstbestendige woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag.

ZorgAccent_De_Hofkamp

Woonzorg in Almelo

Woonzorglocatie De Hofkamp ligt fraai gelegen aan het Hagenborgh park in het hart van Almelo. Je kunt er mooi wandelen rond het kasteel en het hertenpark. De Hofkamp nabij het centrum van Almelo, dus volop gelegenheid om naar de markt te gaan of een terrasje te bezoeken in de stad. Kortom; wonen in het groen en midden in de stad Almelo.

Woonzorglocatie De Hofkamp biedt verpleeghuiszorg somatiek en psychogeriatrie

Er is plaats voor 61 ouderen met een somatische aandoening en/of dementie. zij wonen verdeeld over zeven woongroepen;
• Het Kolkje
• De Hagen
• De Spoel
• Het Hofje
• De Allee
• De AA
• De Circel

Naast De Hofkamp zijn appartementen beschikbaar voor kortdurend verblijf. Bijvoorbeeld voor herstel na operatie/ ziekte of vakantie- of logeeropname, of  ter ontlasting van de mantelzorger (zowel op (WMO) indicatie als tegen betaling).

Voorzieningen binnen De Hofkamp

Binnen De Hofkamp bieden wij u een paar voorzieningen aan. U bent vrij om hier wel of geen gebruik van te maken. Voor voorzieningen met een * geldt dat deze tegen extra kosten zijn.

 • Was- en stomerijservice *
 • Wifi-verbinding; gratis beschikbaar voor bewoners en familie

 

de nieuwe hofkamp
ZorgAccent_Hofkamp-Davenschot-077-4.png

Waarom nieuwbouw?

Door de veranderingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen. Op de plek van De Hofkamp heeft ZorgAccent in 2020, nieuwe, toekomstbestendige woningen gerealiseerd die geschikt zijn voor mensen met een intensieve (zware) zorgvraag. Met deze ontwikkeling behoudt ZorgAccent de locatie voor  kwetsbare mensen in Almelo.

Vernieuwend woonconcept
ZorgAccent heeft gebouwd vanuit het vernieuwende woonconcept ‘Beschermd Wonen’ dat samen met FAME Planontwikkeling is ontwikkeld. Dit concept is een alternatief voor de traditionele verpleegzorg en heeft veel voordelen voor de bewoners. Iedere bewoner heeft een groter appartement met daarbij een aparte woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke binnen-, en buitenruimten die gevarieerd zijn ingericht met verschillende hoekjes en sferen.

Het woonconcept kent minder facilitaire ruimtes en is met de zelfstandige woningen voorbereid op het contractueel scheiden van wonen en zorg, dat de rijksoverheid steeds verder doorvoert. Het woonconcept geeft mensen het behoud van de eigen regie in een veilige woonomgeving met 24-uurs zorg.

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer