Woonzorglocatie De Hofkamp

De Hofkamp heeft plaats gemaakt voor een toekomstbestendige woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag.

ZorgAccent_De_Hofkamp

Op maandag 8 juni 2020 is de nieuwbouw van De Hofkamp opgeleverd. In deze in het centrum van Almelo gelegen woonzorglocatie zijn zeven huiskamers gerealiseerd waar 62 mensen met een intensieve zorgvraag gaan wonen. De eerste bewoners hebben al een kijkje kunnen nemen en omwonenden zijn uitgenodigd om op geplande tijden De Hofkamp te komen bekijken. Begin juli zullen de eerste bewoners verhuizen naar hun nieuwe appartement.

In onderstaand filmpje vertelt de inmiddels 100-jarige heer Davenschot dat hij het bewijs is dat je oude bomen best kunt verplanten en dat hij ernaar uitkijkt om in De (nieuwe) Hofkamp te gaan wonen.

 

Binnen De Hofkamp verlenen wij kleinschalige zorg met als uitgangspunt Net als Thuis

In woonzorgcentrum De Hofkamp kunt u terecht de volgende vormen van zorg:
• Verzorgingshuiszorg
• Kortdurend verblijf
• Verpleeghuiszorg

Lees meer over deze verschillende vormen van zorg, voorzieningen en activiteiten binnen woonzorgcentrum De Hofkamp
De namen van de huiskamers hebben een binding met Almelo en zijn bedacht door medewerkers van De Hofkamp.
• De Allee
• Het Kolkje
• De Hagen
• De Spoel
• Het Hofje
• De Aa
• De Cirkel

Lees de nieuwsbrieven die in het afgelopen jaar zijn uitgebracht.
Download de gratis nieuwsbrieven

ZorgAccent_Hofkamp-Davenschot-077-4.png

Waarom nieuwbouw?

Door de veranderingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen. Op de plek van De Hofkamp heeft ZorgAccent een nieuwe, toekomstbestendige woningen gerealiseerd die geschikt zijn voor mensen met een intensieve (zware) zorgvraag. Met deze ontwikkeling wil ZorgAccent de locatie behouden voor de kwetsbare mensen in Almelo.

Vernieuwend woonconcept

ZorgAccent heeft gebouwd vanuit het vernieuwende woonconcept ‘Beschermd Wonen’ dat samen met FAME Planontwikkeling is ontwikkeld. Dit concept is een alternatief voor de traditionele verpleegzorg en heeft veel voordelen voor de bewoners. Iedere bewoner krijgt een groter appartement met daarbij een aparte woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke binnen-, en buitenruimten die gevarieerd zijn ingericht met verschillende hoekjes en sferen. Het woonconcept kent minder facilitaire ruimtes en is met de zelfstandige woningen voorbereid op het contractueel scheiden van wonen en zorg, dat de rijksoverheid steeds verder doorvoert. Het woonconcept geeft mensen het behoud van de eigen regie in een veilige woonomgeving met 24-uurs zorg.

 

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.2

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland

zorgkaartnederland zorgaccent
kaart locatie footer