Zoeken
Lees voor

Woonzorglocatie De Hofkamp

Woonzorglocatie De Hofkamp - tijdelijk De Hagenborgh

De_Nieuwe_Hofkamp_ZorgAccent_sfeerimpressie

Het verzorgingshuis De Hofkamp zal plaatsmaken voor een toekomstbestendige woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe Hofkamp medio 2020 worden opgeleverd. De bewoners van de Hofkamp wonen tot die tijd in De Hagenborgh in Almelo.

Binnen De Hagenborgh verlenen wij kleinschalige zorg met als uitgangspunt Net als Thuis

In Woonzorgcentrum De Hagenborgh kunt u terecht de volgende vormen van zorg:
• Verzorgingshuiszorg
• Kortdurend verblijf
• Verpleeghuiszorg

Lees meer over deze verschillende vormen van zorg, voorzieningen en activiteiten binnen Woonzorgcentrum De Hagenborgh.
De Hagenborgh heeft drie huiskamers:
• De Allee
• Het Kolkje
• De Hagen

De nieuwe Hofkamp

Blijf op de hoogte van de nieuwbouw plannen van de Hofkamp

Almelo – ZorgAccent heeft op 22 mei 2018 bewoners en hun familieleden geïnformeerd over de nieuwbouwplannen van De Hofkamp. Op 29 mei lichtte ZorgAccent omwonenden in tijdens een bijeenkomst. Het huidige verzorgingshuis zal plaatsmaken voor een toekomstbestendige woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe Hofkamp medio 2020 worden opgeleverd.

Door de veranderingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen. Op de plek van De Hofkamp wil ZorgAccent daarom nieuwe, toekomstbestendige woningen bouwen die geschikt zijn voor mensen met een intensieve (zware) zorgvraag. Met deze ontwikkeling wil ZorgAccent de locatie behouden voor de kwetsbare mensen in Almelo.  De plannen zullen de komende maanden verder worden uitgewerkt.

Dubbel gevoel

Voor de bewoners geven de plannen een dubbel gevoel. Ina Kerkdijk, directeur woonzorg hierover: ‘De huidige bewoners krijgen straks op dezelfde plek een veel ruimere en mooiere woning dan dat zij nu hebben. We kunnen straks ook veel meer inspelen op individuele wensen. Er is echter één grote ‘maar’; de huidige bewoners zullen tijdens de bouwperiode tijdelijk moeten verhuizen. Gelukkig hebben we tot grote tevredenheid van de bewoners een mooie tijdelijke locatie gevonden: Het Hagenborgh. Maar een verhuizing blijft natuurlijk vervelend. We zullen er dan ook alles aan doen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.  We gaan dit uiteraard uitgebreid met bewoners en familieleden bespreken.’

Vernieuwend woonconcept

ZorgAccent gaat bouwen vanuit het vernieuwende woonconcept ‘Beschermd Wonen’ dat door FAME Planontwikkeling is ontwikkeld. Dit concept is een alternatief voor de traditionele verpleegzorg en heeft veel voordelen voor de bewoners. Iedere bewoner krijgt een groter appartement met daarbij een aparte woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke binnen-, en buitenruimten die gevarieerd zijn ingericht met verschillende hoekjes en sferen. Het woonconcept kent minder facilitaire ruimtes en is met de zelfstandige woningen voorbereid op het contractueel scheiden van wonen en zorg, dat de rijksoverheid steeds verder doorvoert. Het woonconcept geeft mensen het behoud van de eigen regie in een veilige woonomgeving met 24-uurszorg.

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer