Kleinschalig wonen voor ouderen en mensen met dementie

Kleinschalig wonen met 24-uurszorg in één van onze woonzorglocaties

Bij ZorgAccent behoort kleinschalig wonen tot de mogelijkheden. Heeft u door psychische en/of lichamelijke klachten 24-uurszorg nodig? Dan bent u in één van onze woonzorglocaties op de juiste plek.

We begrijpen dat u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving wilt blijven wonen. Maar als u ouder wordt of te maken krijgt met dementie en het gaat thuis niet meer, dan is wonen in een van onze woonzorglocaties een prachtige optie. Hier kunt u ook terecht voor tijdelijk verblijf.

Kleinschalig wonen gericht op ouderen en bij dementie

We vinden het belangrijk dat u zich zo thuis mogelijk voelt bij ZorgAccent. Ons uitgangspunt is daarom Net als thuis. Samen met u kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en welbevinden ervaart. Als bewoner bepaalt u zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten. We vinden het belangrijk dat u uw eigen ritme blijft bepalen en dat u zo plezierig mogelijk woont bij ons.

 

Dementie en voordelen van kleinschaligheid

ZorgAccent werkt met kleine, vaste teams die zorgen voor een groep bewoners. Voordeel is dat u de medewerkers zo goed leert kennen en omgekeerd. De medewerkers, de vrijwilligers en de mantelzorgers vormen een gemeenschap die samen problemen oplost. Ze komen tot oplossingen die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden.

 

Dementie en omgevingsgerichte zorg

ZorgAccent houdt in haar gebouwen rekening met het feit dat de omgeving voor mensen met dementie herkenbaar moet zijn. Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, authentieke radio’s en accessoires die bekend zijn en herinneringen oproepen.

 

Inrichting aangepast

Bij de inrichting van de woonkamers en gangen is ook rekening gehouden met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet. Dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter. Ook in de badkamer kiezen we met opzet een zwarte wc-bril op de witte toilet en rondom contrasterende kleuren. De omgeving geeft prikkels waar nodig. Zo is op de gangen van alles te zien en te doen. Andere ruimten zijn met opzet rustgevend ingericht, bijvoorbeeld de woonkamer en de eigen slaapkamer.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer