Woonzorglocatie ’t Wedervoort

Kleinschalig wonen in ZorgAccent verpleeghuislocatie ‘t Wedervoort

Kleine, zelfstandige zorgteams zorgen voor een vertrouwde, veilige en persoonlijke sfeer. Centraal bij de woonzorg staat de vraag: hoe kan iets persoonlijker, simpeler, prettiger en meer naar de zin van de bewoner georganiseerd worden? Medewerkers kijken samen met bewoners, familie en vrijwilligers naar oplossingen en helpen bewoners zoveel mogelijk het leven te leiden dat zij willen. Het uitgangspunt hierbij is dat het ‘net als thuis’ moet zijn. Veilig, vertrouwd en gezellig.

Woonzorglocatie 't Wedervoort Wierden

Films over ‘t Wedervoort

Huiskamers Notterstee, Het Barkel en Het Heideveld

Op de begane grond biedt ’t Wedervoort plaats aan 24 dementerende ouderen, verdeeld over drie afdelingen. De afdelingen hebben elk een eigen ingang en een gezamenlijke woonkamer, waar de dagelijkse activiteiten zoals gezamenlijk koken en eten plaatsvinden. Door de kleine afdelingen, vaste zorgmedewerkers en een herkenbare omgeving voelt het wonen veilig en vertrouwd. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten, hoe laat u wilt eten e.d. De medewerkers helpen u waar nodig en begeleiden u om u zoveel mogelijk het leven te kunnen laten leiden dat u wilt. Mantelzorgers worden uitgenodigd om veel mee te doen met het dagelijks leven, evenals vrijwilligers.

Naast de verpleeghuisafdelingen biedt ZorgAccent Wijkverpleging Team Wierden Oost vanuit ‘t Wedervoort aan.

dagbeteding wierden

Maak kennis met de mensen van Notterstee

We vertellen we graag iets meer over onze bewoners en onze werkwijze.

Net als thuis
Wij werken vanuit de visie ‘Net als thuis’. Onze huiskamers hebben een gezellige open keuken waar we dagelijks samen met de bewoners koken. Er is een fijne zithoek ingericht met eigen, herkenbare spullen van de bewoners om het ‘thuisgevoel’ te versterken. Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer en deelt het sanitair met haar buurman of buurvrouw. Als team hebben we geen kantoor, maar we werken vanuit de huiskamers.

Respect en veiligheid
Mensen mogen bij ons zijn zoals ze zijn. We proberen de zorg te regelen vanuit de voorkeur van de bewoner. De bewoner houdt daarbij zoveel mogelijk zelf de regie. We willen dat de bewoner en zijn mantelzorger zich thuis voelen. Ook vinden we het erg belangrijk dat de bewoner zich gezien en begrepen voelt. Daarom werken we belevingsgericht. Dit betekent dat we in de beleving van de bewoner proberen mee te gaan. Dat vergroot zichtbaar het gevoel van veiligheid. Ook dat is één van de pijlers die wij erg belangrijk vinden in de zorg voor onze bewoners.

Gezelligheid en vertier
We proberen op verschillende manieren onze bewoners te prikkelen door activiteiten zoals koken, samen koffie drinken en was opvouwen. Maar we genieten ook van visite en het samen drinken van een borreltje. Woonbegeleiders nemen weleens een kind mee of een huisdier. Daar genieten de bewoners enorm van.

Er op uit
We proberen iets moois van elke dag te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs op zondagmorgen, toen de bewoners nog lekker lagen te slapen, taart gebakken. Later op de ochtend hebben we daar lekker van gesmuld, aan een tafel vol bewoners en familieleden. We doen weleens een high tea samen en gaan regelmatig naar buiten. Bijvoorbeeld voor een boodschap op de markt of in de winkel. We halen wel eens een visje, eten een lekker ijsje, drinken koffie in het dorp of wandelen gewoon lekker wat rond. En zo zijn er nog vele voorbeelden die we kunnen noemen.

Kom eens kennis maken
We maken graag kennis met mensen die op vrijwillige basis, af en toe iets willen doen in ‘t Wedervoort. Bel ons op of kom eens vrijblijvend op de koffie. We stellen uw bezoek zeer op prijs. Wilt u meer informatie of wilt u eens langskomen ons telefoonnummer is: (0546) 53 37 71.

woonzorg wierden
kleinschalig-wonen-in-wierden

9 november 2018

Familie Van Leussen vertelt over de zorg voor moeder die in ‘t Wedervoort woont

Hartverwarmende zorg

Veel mensen die denken aan ’t Wedervoort, denken aan een seniorencomplex met appartementen. Echter het is tevens een kleinschalig woonzorgcentrum voor mensen met dementie. Sinds eind januari 2017 woont onze moeder met zeven andere bewoners in één van de huiskamers; Notterstee.

Thuisgevoel
De zorg en liefde die ze hier ontvangt is hartverwarmend. Ze wordt niet als patiënt behandeld maar ze wordt als mens in haar waarde gelaten. Er wordt geluisterd naar wat ze graag wil en is onderdeel van het gezamenlijke huishouden. In een ongedwongen sfeer wordt zoveel mogelijk het gevoel van thuis gecreëerd waarbij de zorg niet uit het oog wordt verloren.

Fijne leefomgeving
De geur van het eten koken, het gezellig rond de tafel zitten met chips en een drankje naar de tv kijken… Dit geeft zowel voor de bewoners als familie het gevoel van thuis en saamhorigheid. Een boodschapje doen met een van de verzorgsters/vrijwilligers, een uitstapje maken in de omgeving, diverse activiteiten binnenshuis en de vrijheid om buiten te zijn, om in de tuin bloemen te plukken of heerlijk buiten te zitten. Het draagt allemaal bij aan een fijne leefomgeving waarin de bewoners zich prettig voelen.

Niks moet, alles mag
Wil onze moeder eens een hele dag in bed blijven liggen of eens lekker uitslapen, ook dat is geen enkel probleem. Kortom niks moet alles mag. Wij, als kinderen, maar ook overige familie en kennissen, hebben de vrijheid om te komen en te gaan wanneer we willen. In plaats van binnenkomen via schuifdeuren aan het eind van een lange gang, bel je buiten aan bij de voordeur. Ook dat geeft het gevoel van thuis en ‘echt’ op visite gaan.

Dank voor de goede zorg en aandacht
Wij zijn zeer tevreden met de zorg, warmte en genegenheid die onze moeder van de verzorgenden ontvangt. Voor ons is ‘t Wedervoort, de locatie waar zorg, aandacht voor de bewoners en het gevoel van thuis, centraal staat.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer