Zorgwonen – zorgwoning

Zorgwonen of een zorgwoning is vergelijkbaar met een eigen appartement, maar dan met zorg in de buurt.

ZorgAccent biedt aantrekkelijke opties voor een zorgwoning. U huurt uw eigen appartement of zorgwoning waar u zich thuis voelt en waar u zelf de regie voert. U blijft de activiteiten doen zoals u gewend bent en waarvan u houdt. En is het nodig dan kiest u uit het uitgebreide zorg- en dienstenaanbod dat 24/7 bij u in de buurt is. Zorgwoning nodig?

Twee locaties zorgwonen

De Koppel in Almelo en Het Flierborgh in Vroomshoop zijn locaties van ZorgAccent waar wijkverpleegkundigen en verzorgenden werkzaam zijn. Zij bieden zorg wanneer dat nodig is. Samen verleggen zij hoe u zo lang mogelijk zelfstandig blijft. Zij coördineren uw zorg en onderhouden contact met de huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en de apotheek. En als het nodig is, nemen zij contact op met andere zorgverleners of instanties.

De Koppel in Almelo; een zelfstandige zorgwoning in de buurt

In De Koppel bieden wij verschillende woonvormen aan als zorgwoning. Zo kunt u uw eigen appartement huren waar u alle gelegenheid heeft voor het ontvangen van familie en vrienden. En blijft uw bezoek een nachtje logeren? Dan boekt u tegen een vergoeding de logeerkamer in De Koppel. Zin in gezelschap of wilt u er even uit? Er is een sfeervol Grand Café inpandig, waar u binnenloopt wanneer u maar wilt. Hier serveren we heerlijke maaltijden bereid door de koks van Het Streekfornuus.

Meer informatie en inschrijven voor een zorgwoning

Om te zorgwonen in een zorgwoning in de Koppel heeft u een WLZ-indicatie nodig. Als u een appartement bij ons wil huren, kan dat met een VPT. Met een Volledig Pakket Thuis krijgt u thuis zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U krijgt dezelfde zorg en begeleiding als in een zorgorganisatie. Voor meer informatie neemt u kunt contact op met een van de cliëntadviseurs.

Bel T. 0900 0678 (24 uur bereikbaar) of stuur een mail sturen naar hurenmetzorg@zorgaccent.nl.

Het Flierborgh in Vroomshoop

Ook binnen Het Flierborgh in Vroomshoop woont u zelfstandig in een beschutte woonomgeving. In uw eigen zorgwoning voert u zelf de regie. Doe gezellig mee aan de activiteiten die we organiseren. De kans is groot dat u daar leuke medebewoners ontmoet.

Meer informatie

Meer informatie over een zorgwoning in Het Flierborgh leest u in de folder ‘Welkom in het Flierborgh’ of neem contact op met de cliëntadviseurs van ZorgAccent.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer