Woonzorglocatie Stadskwartier

Stadskwartier Rijssen

Kleine, zelfstandige zorgteams zorgen voor een vertrouwde, veilige en persoonlijke sfeer. Centraal staat de vraag: hoe kan iets persoonlijker, simpeler, prettiger en meer naar de zin van de bewoner georganiseerd worden? Medewerkers kijken samen met bewoners, familie en vrijwilligers naar oplossingen en helpen bewoners zoveel mogelijk het leven te leiden dat zij willen. Het uitgangspunt hierbij is dat het ‘net als thuis’ moet zijn. Veilig, vertrouwd en gezellig.

 

Stadskwartier_ZorgAccent-2016-0005

stadskwartier-team

Wat vindt u binnen Stadskwartier?
Huiskamers De Borkeld, Opbroek, Weijerd, ‘t Schild

Stadskwartier biedt plaats aan 32 ouderen met dementie (psychogeriatrie) verdeeld over vier afdelingen. Door de kleine afdelingen, vaste zorgmedewerkers en een herkenbare omgeving voelt het wonen veilig en vertrouwd. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten, hoe laat u wilt eten e.d. De medewerkers helpen u waar nodig en begeleiden u om u zoveel mogelijk het leven te kunnen laten leiden dat u wilt. Mantelzorgers worden uitgenodigd om veel mee te doen met het dagelijks leven, evenals vrijwilligers.

Huiskamer Watermolen (somatiek)

Op afdeling Watermolen wordt verpleeghuiszorg geleverd aan 8 bewoners met lichamelijke aandoeningen. U heeft hier een eigen appartement, met aparte slaap- en badkamer. Door de persoonlijke band tussen u en uw vaste zorgteam richten we uw zorg optimaal in. Met als doel u te ondersteunen en u zoveel mogelijk uw leven naar eigen keuze te laten leiden. Dat betekent veel keuzevrijheid, bijvoorbeeld met betrekking tot het eten en de inrichting van de eigen kamer.

Dagactiviteiten Stadskwartier

ZorgAccent biedt u de mogelijkheid om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen: bijvoorbeeld door deelname aan dagactiviteiten. Bij de dagactiviteiten ligt de nadruk op het bevorderen of behouden van de zelfredzaamheid. Welke activiteit u gaat doen is afhankelijk van uw wensen, interesses en indicatie. Het belangrijkste is dat u geniet, zich gewaardeerd voelt, sociale contacten opdoet en dat u een dagritme heeft. Bovendien kan uw deelname aan de dagactiviteiten een verlichting betekenen van de taken van uw mantelzorger.

Vrijwilligers van ‘t Schuurtje helpen u graag met klussen.

Dhr.Rutterkamp
zorg bij dementie met samen koken

Film: rondleiding door het Stadskwartier

Deze film laat zien hoe er in de bouw en zorg rekening wordt gehouden met het beschadigde brein van de dementerende bewoner.
Bekijk hier een impressie van de rondleiding.
De lange versie van de rondleiding kunt u hier bekijken.

 

Onze visie

Hoe beter de band is tussen zorgverleners, bewoner en familie, des te beter de zorg kan aansluiten bij de wensen van de bewoner. Daarom kiest ZorgAccent ervoor om te werken in kleinere, vaste zorgteams die persoonsgericht werken en alle zorgtaken uitvoeren. Bij het zoeken naar andere wijzen van organiseren staat steeds de vraag ‘hoe zou ik het thuis oplossen’ centraal? Ons streven is minder verstikkende regels en meer leef- en werkruimte. Een omgeving waar zorg persoonlijk en vertrouwd voelt. Net als thuis.

ZorgAccent Team Wijkverpleging Rijssen Oosterhof

Is een klein, vast team van gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden. Het team is gevestigd in het Stadskwartier en leveren persoonlijke thuiszorg, afgestemd op uw wensen en wat u nodig heeft. Zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen met zo min mogelijk verschillende zorgverleners over de vloer. U kunt direct bij hen terecht voor: hulp bij wassen/aankleden, wondzorg, stomazorg, medicatiebeheer, injecties, ondersteuning bij ziekteproces, ondersteunende begeleiding enz. Ook kunnen zij, indien nodig, rechtstreeks hulpmiddelen (rollatoren, rolstoelen, krukken) voor u aanvragen. Zij zijn rechtstreeks te bereiken via 06 20 32 44 78 (7.00 – 23.00 uur). Lees meer van thuiszorgteam Rijsssen Oosterhof.

Nieuws maart 2015- Heel Holland Zorgt bij SBS6

Een nieuwe programma tijdens de Week van Zorg en Welzijn: Heel Holland Zorgt. Hierin werken bekende Nederlanders mee in zorg en welzijn, en zien met eigen ogen hoe mooi het werk eigenlijk is.

In het dagelijkse tv-programma is iedere dag het laatste nieuws te zien rond de Nationale Week van Zorg en Welzijn, met verrassende ontmoetingen en actuele reportages. Verschillende bekende Nederlanders waaronder Yes-R, Henny Huisman, Sebastiaan Labrie en Mirella van Markus lopen één dag mee met een organisatie en ontmoeten medewerkers om te zien wat voor mooi en bijzonder werk zij verrichten. Daarnaast is een razende reporter elke dag onderweg op zoek naar verrassend nieuws.

Heel Holland Zorgt van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart rond 16:00 en 00:30 uur te zien bij SBS6

Heel Holland Zorgt bij ZorgAccent

Op 26 februari heeft Yes-R een dag meegelopen op Stadskwartier in Rijssen. Hij heeft boodschappen gedaan, eten gekookt en er een feestje van gemaakt voor de bewoners. Like de Facebookpagina van 3zusters en volg hier de ontwikkelingen rondom dit thema.

Uitzending terug kijken?

Woensdag 18 maart om 15.30 uur was de uitzending te zien op SBS6.
Bekijk de uitzending hier terug.

Medipoint-voorzieningen

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer