Fysiotherapie

Onderwerp: behandeling/therapie

De fysiotherapeuten van ZorgAccent helpen u bij uw klachten en bij het bewegen. Zij behandelen vanuit verschillende locaties in uw buurt. Bent u niet in staat om naar een behandellocatie te komen dan maakt de fysiotherapie indien nodig een afspraak bij u thuis. De fysiotherapeuten van ZorgAccent hebben uitgebreide kennis en ervaring in de ouderenzorg. U hoeft geen cliënt van ZorgAccent te zijn om voor behandeling in aanmerking te komen.

Onze fysiotherapeuten

Neem hier rechtstreeks contact op met een van onze fysiotherapeuten.

Specialistische kennis op het gebied van de ouder wordende mens

Vanuit ZorgAccent staat een team gespecialiseerde fysiotherapeuten voor u klaar. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van houding en beweging bij de ouder wordende mens en patiënten met complexe gezondheidsproblematiek. De fysiotherapeut onderzoekt, behandelt, begeleidt en adviseert. U bepaalt samen met uw fysiotherapeut uw doel. De behandeling is vaak gericht op het onderhouden en/of verbeteren van spierkracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen, balans, belasting/belastbaarheid, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

De fysiotherapeut onderzoekt, behandelt, begeleidt en/of adviseert op het gebied van:

 • Neurologische aandoeningen
  Niet-aangeboren hersenletsel, zoals beroerte (CVA)
  Ziekte van Parkinson
  Multiple Sclerose (MS)
 • Orthopedische aandoeningen
  Nieuwe heup/ nieuwe knie
  Breuken
  Amputaties
 • Long en Hart
  COPD en astma
  Hartfalen
  Hartoperatie
 • Korsakov
 • Decubituspreventie
 • Valpreventie
 • Bewegen bij mensen met dementie
 • Overige lichamelijke beperkingen

Hulpmiddel nodig? Vraag het uw fysiotherapeut!

De fysiotherapeuten hebben veel specialistische kennis op het gebied van hulpmiddelen en adviseren zij u graag over bijvoorbeeld loophulpmiddelen, schoeisel, spalken en zitvoorzieningen.

Fysiotherapie van ZorgAccent: 
maximale afstemming komt uw behandeling ten goede

Vanuit ZorgAccent staat een team gespecialiseerde ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten voor u klaar. Door de nauwe samenwerking worden de behandelingen optimaal op elkaar afgestemd. Bovendien profiteert u van de jarenlange ervaring en specialistische kennis en deskundigheid op het gebied van complexe neurologische aandoeningen zoals beroertes (CVA) en Multiple Sclerose. En orthopedische aandoeningen zoals botbreuken, amputaties of andere chronische aandoeningen. In overleg met u vindt de behandeling plaats op een locatie van ZorgAccent of bij u thuis.

Waar vindt de behandeling plaats?

De fysiotherapeuten van ZorgAccent zijn werkzaam op verschillende locaties in diverse gemeentes binnen de regio Twente. Indien het voor u niet mogelijk is een van de locaties te bezoeken, kan behandeling bij u thuis plaatsvinden.

Kwaliteit

Al onze fysiotherapeuten zijn opgenomen in het BIG-register (wet voor Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van de beroepsvereniging voor fysiotherapie. Daarnaast wordt er gewerkt volgens de meest actuele richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Verwijzing en vergoeding

Het kan zijn dat u door uw medisch specialist of huisarts doorverwezen wordt naar de fysiotherapeut: u hoeft echter geen verwijsbrief te hebben om een afspraak te maken. De fysiotherapeut stelt bij het eerste consult vast of de behandeling uw klachten kan verminderen of verhelpen. In de meeste gevallen sturen wij de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Raadpleeg voor vergoeding altijd uw verzekeringspolis.  De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw verzekering (welk aanvullend pakket).

Lees minder Lees meer
Deel of stuur door: