Bestuurder ZorgAccent na zwaar coronajaar: ‘Wie zijn wij om de vrijheid van ouderen te beperken?’

Als je medewer­kers ruimte en veiligheid biedt, dan zien we dat ze veel zelf kunnen oplossen

Het was een hectisch jaar. Voor Aline Poolen (48), de hoogste baas van ZorgAccent, maar vooral voor de 2600 zorgprofessionals en duizenden cliënten in alle mogelijke vormen van zorg. Een jaar met steeds weer nieuwe regels. „Als je medewerkers de ruimte en veiligheid biedt, dan zien we dat ze veel zelf kunnen oplossen.”

ZorgAccent levert zowel thuis- als verpleegzorg. Het heeft vestigingen in Almelo, Den Ham, Hellendoorn, Nijverdal, Rijssen en Wierden. In de wereld van de wijkverpleging en verpleeghuiszorg neemt ZorgAccent een bijzondere positie in: een jaar of tien geleden werd overgestapt naar een systeem met zelfsturende teams. Geen dikke speklaag van managers, maar lokale teams die elke dag opnieuw zelf bekijken wie welke zorg nodig heeft. Ze bepalen zelf de urgentie, maken de keuzes en verdelen te taken. Met de cliënt als vertrekpunt.

U kunt hier het hele interview lezen als u een abonnement heeft op TC Tubantia.

ZorgAccent_Aline_Poolen_TCTubantia030122_web

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer