Brand woonzorglocatie Krönnenzommer in Hellendoorn met schade op twee afdelingen.

‘Alle bewoners en medewerkers zijn tijdig in veiligheid gebracht’.

Zondagavond 13 november heeft er om 18.30 uur op onze hoofdlocatie van Krönnenzommer een brand plaatsgevonden op de afdeling Schulenborgh. De brandweer, ambulances en politie waren allemaal snel ter plaatse. Ook veel medewerkers kwamen om te helpen. Er zijn twee bewoners met licht letsel voor onderzoek in het ziekenhuis geweest en weer ontslagen. De aanwezige medewerkers hebben heel goed gehandeld en bewoners zijn tijdig geëvacueerd en zorgvuldig opgevangen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer verwachtte daar vandaag meer over te kunnen zeggen, maar ook de politie moet nog aanvullend onderzoek doen. Het sporenonderzoek ter plaatse was wel aan het einde van de middag afgerond. Aline Poolen, Raad van Bestuur van ZorgAccent: “Het was een ravage op de plek waar de brand is ontstaan. Dat ziet er best wel heftig uit. Twee afdelingen zijn vernield. Het gaat in totaal om 16 appartementen en twee huiskamers.”

Ruim zestig bewoners van de hoofdlocatie zijn nog op zondagavond ondergebracht op vier andere locaties van ZorgAccent: 30 bewoners op het terrein van Krönnenzommer, 17 in Het Rembrandt in Nijverdal en 17 in ’t Wedervoort in Wierden. Gelukkig verblijven de bewoners in hun eigen team van medewerkers zodat er bekende gezichten voor hen aanwezig zijn. Iedereen is enorm geschrokken maar er zijn geen gewonden gevallen; dat is bijzonder als je de schade hebt gezien. Verder staat er een psycho-sociaal team klaar voor ondersteuning aan bewoners, familieleden en medewerkers.

Het hoofdgebouw Krönnenzommer zal dinsdag 15 november en de dagen daarna door de verzekeraar en schade-experts worden onderzocht. Daarnaast start een specialistisch schoonmaakbedrijf met reiniging van de afdelingen Rhanerhoek, Eelerhof en de Schöppe. Op die afdelingen valt de schade vooralsnog mee. We hopen zo spoedig mogelijk duidelijk te krijgen over op welke termijn de verschillende afdelingen en kantoren op de hoofdlocatie van Krönnenzommer weer betrokken kunnen worden.

Vanuit diverse hulpverlenende instanties is vandaag contact gezocht met ZorgAccent over gisteravond: de Burgemeester van Hellendoorn, de Officier van de brandweer en de Officier van de geneeskundige dienst. Van allen ontving ZorgAccent veel complimenten en waardering voor het adequate optreden van de aanwezige zorgmedewerkers (tevens BHV-ers) en overige medewerkers. ZorgAccent is trots op alle medewerkers die zeer doortastend optreden en optimaal zorg dragen voor onze bewoners.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer