Dag van de mantelzorg. Genieten van klassieke muziek bij de Hoge Es

Op 10 november 2022 was het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land werden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Ook bij de Hoge Es, een woonzorglocatie van ZorgAccent, is op woensdagavond 9 november aandacht besteed aan de Dag van de Mantelzorg.

Atie Obbink woont binnen de Hoge Es op één van de afdelingen, waar zorg wordt verleend aan mensen met dementie. Haar echtgenoot, Wout Obbink, is jarenlang mantelzorger geweest toen zijn vrouw nog thuis woonde. En nog steeds is hij heel actief op de afdeling waar zijn vrouw nu wordt verzorgd. Wat een mantelzorger doet is niet vanzelfsprekend. Het is bijzonder en verdient waardering.

In samenwerking met Stichting Evenmens en met hulp van Roy de Witte, gedeputeerde van de Provincie Overijssel heeft Wout Obbink het voor elkaar gekregen dat orkest Phion, voormalig orkest van het Oosten, een optreden kwam geven voor alle bewoners van de Hoge Es, de buren van de Hoge Es en vrienden en familie van de heer en mevrouw Obbink.

Na een welkomstwoord van Ina Kerkdijk, directeur Woonzorg van ZorgAccent, en na een videoboodschap van Roy de Witte, heeft Wout Obbink het gezelschap meegenomen in een persoonlijk verhaal hoe belangrijk muziek is voor mensen met dementie en wat muziek voor zijn vrouw betekent. Het is namelijk heel goed mogelijk om met muziek de kwaliteit van het leven van mensen met dementie te verhogen. Muziek ontspant als iemand onrustig is. Muziek activeert en verbetert de stemming. Muziek leidt af op stressvolle momenten. Mensen met dementie hebben meestal hun hele leven muziek geluisterd en mogelijk ook muziek gemaakt. Ze krijgen door muziek vaak weer herinneringen terug.

Na alle inleidingen konden alle aanwezigen bij de Hoge Es genieten van prachtige klassieke muziek. Diverse prachtige muziekstukken van beroemde componisten werden ten gehore gebracht. Iedereen genoot zichtbaar.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer