Feestelijke heropening van ‘t Oosterhoes bij woonzorglocatie ‘t Wedervoort in Wierden

‘Mooi initiatief ter bevordering van de sociale cohesie in Wierden-Oost’.

Dinsdagmiddag 1 november werd ’t Oosterhoes in Wierden officieel heropend door ZorgAccent Directeur Woonzorg Ina Kerkdijk. ​‘t Oosterhoes is een aanpandig ontmoetingsgebouw dat gevestigd is bij woonzorglocatie ’t Wedervoort. ‘t Oosterhoes zal niet alleen openstaan voor de verpleeghuisbewoners van ’t Wedervoort en de huurders van naastgelegen aanleunwoningen, maar ook voor wijkbewoners van Wierden-Oost die graag onder de mensen komen. Voor een gezellige koffieochtend of een leuke activiteit.

Wat een verrijking! ’t Oosterhoes gaat weer open.
Dat er veel behoefte is aan een ‘socioruimte’ als ‘t Oosterhoes, bleek medio 2021. Toen verschenen er berichten in de plaatselijke media dat er flink geprotesteerd werd tegen de sluiting van ’t Oosterhoes dat destijds nog in handen was van een andere zorgorganisatie. Wierden-Oost en ’t Oosterhoes golden in 2010 als een pilotproject voor het opzetten van woonservicegebieden binnen de gemeente Wierden. Het doel daarvan was dat vooral senioren zo lang mogelijk in hun eigen buurt konden blijven wonen.

Samendoen en beleven
Het is daarom extra feestelijk dat ZorgAccent, in deze tijd waarbij senioren inderdaad steeds langer thuis wonen, deze ruimte per 1 november heeft kunnen huren en er met vereende krachten nieuw leven in gaat blazen. ​De activiteiten zullen worden georganiseerd door een groep van acht zeer enthousiaste vrijwilligers. Samen met het team van zorgmedewerkers van het verpleeghuis zullen deze vrijwilligers de activiteiten gaan plannen en vormgeven met als doel een ontmoetingsplek te creëren waar iedereen zich écht welkom voelt.

Waarvoor kunt u terecht bij ’t Oosterhoes?
Er worden drie keer in de week koffieochtenden georganiseerd. Daarbij komen nog verschillende andere activiteiten. Via flyers zullen deze aangekondigd worden. Verder kunnen verpleeghuisbewoners en huurders van de aanleunwoningen gebruik maken van ‘t Oosterhoes om daar hun verjaardag of huwelijksjubileum te vieren. Tenslotte gaan de deuren van ‘t Oosterhoes ook open voor familiegesprekken en vergaderingen van de zorgteams; zo wordt ’t Oosterhoes optimaal benut!

Opening-Oosterhoes_ZorgAccent

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer