Feestje voor bewoners en medewerkers nieuwbouw De Hofkamp

Bijna 100-jarige bewoner, dhr. Davenschot speelt hoofdrol

Eerste Steen Hofkamp

Maandagmorgen 7 oktober vierde ZorgAccent met bewoners, medewerkers en bouwers een verlate eerstesteenlegging van De nieuwe Hofkamp aan de Canisiushof in Almelo. Niet met een steen maar met de première van een filmpje en het onthullen van een bouwhekbanner waarop de 99-jarige Hofkamp-bewoner, de heer Davenschot, respectievelijk de hoofdrolspeler en het gezicht (met bouwhelm) is. Deze vitale man staat symbool voor de toekomstige bewoners van deze nieuwe woonzorglocatie van ZorgAccent die verrijst op de plek van het voormalige verzorgingshuis met dezelfde naam. ZorgAccent gaat bouwen vanuit het vernieuwende woonconcept ‘Beschermd Wonen’ dat is ontwikkeld samen met FAME planontwikkeling. Voor de bouw en installatie van deze locatie zijn twee Twentse bedrijven verantwoordelijk: respectievelijk bouwpartner Plegt-Vos en Löwik Installatietechniek. Als alles volgens plan verloopt zal de woonzorglocatie medio 2020 worden opgeleverd, waarna de bewoners in augustus kunnen verhuizen naar De nieuwe Hofkamp.

In het filmpje vertelt de heer Davenschot dat hij het bewijs is dat je oude bomen best kunt verplanten en dat hij ernaar uitkijkt om in De nieuwe Hofkamp te gaan wonen. Net als de andere bewoners van De Hofkamp woont hij tijdelijk in het nabijgelegen De Hagenborgh.

Nadat de ZorgAccent-directeuren Ina Kerkdijk (woonzorg) en Wouter Versteeg (bedrijfsvoering) in hun speeches uitleg gaven over het hoe en waarom van De Hofkamp, onthulde de achterkleinzoon van de heer Davenschot, Rien Kikkert samen met medewerkster Ine Lenferink (bijna 50 jaar in dienst) het spandoek waarop de heer Davenschot met bouwhelm en verhuisdoos staat afgebeeld met het citaat in het Twents dat hij zich verheugt op de verhuizing naar de nieuwe locatie. Hij krijgt een luid applaus als hij vertelt dat hij daar nog minimaal 10 jaar hoopt te wonen. ZorgAccent gaat de kwieke bewoner de komende maanden volgen; deze verhalen delen ze op de website en social media.

Beschermd Wonen: een vernieuwend woonconcept

ZorgAccent gaat bouwen vanuit het vernieuwende woonconcept ‘Beschermd Wonen’ dat samen met  FAME Planontwikkeling is ontwikkeld. Dit concept is een alternatief voor de traditionele verpleegzorg en heeft veel voordelen voor de bewoners. Er komen drie en vier bouwlagen en 63 appartementen in de nieuwe Hofkamp. Iedere bewoner krijgt een groter appartement met daarbij een aparte woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke binnen-, en buitenruimten die gevarieerd zijn ingericht met verschillende hoekjes en sferen. Het woonconcept kent minder facilitaire ruimtes en is met de zelfstandige woningen voorbereid op het contractueel scheiden van wonen en zorg, dat de rijksoverheid steeds verder doorvoert. Het woonconcept geeft mensen het behoud van de eigen regie in een veilige woonomgeving met 24-uurszorg. Ook als de zorg intensiever wordt kunnen mensen hier blijven wonen en hoeven zij niet meer te verhuizen.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer