Fietslabyrint voor bewoners woonzorglocatie Het Liefferdinck in Den Ham

Bewoners kunnen binnen fietsen om via een televisiescherm de wereld te ontdekken of in hun eigen woonplaats te fietsen. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn.

Stichting Vrienden van Het Liefferdinck schenkt een fietslabyrint aan bewoners van Het Liefferdinck in Den Ham. Op dinsdag 29 maart 2022 hebben Gera Reefhuis en Bianca Wind namens het zorgpersoneel het fietslabyrint in ontvangst genomen uit handen van de bestuursleden van Stichting Vrienden van Het Liefferdinck; Erna Vaartjes, Jan Smit en Geert Prenger. Het fietslabyrint is een hometrainer met daaraan gekoppeld een televisiescherm. Bewoners kunnen binnen fietsen om via een televisiescherm de wereld te ontdekken of in hun eigen woonplaats te fietsen. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn.

Net voordat corona uitbrak heeft de Stichting Vrienden van Het Liefferdinck contact opgenomen met het zorgpersoneel met de vraag of er nog wensen zijn voor de bewoners. Woonbegeleider Bianca Wind; ‘onze radars gingen draaien en intern hebben we veel overleg gehad. Ik hoorde van het fietslabyrint, een prachtig middel om hulpbehoevende mensen wat meer activiteit te bieden. Familie en vrijwilligers wandelen met bewoners en dat is fijn en goed voor de geestelijke zorg, maar het is ook goed als bewoners zelf lichamelijke inspanning kunnen verrichten. Door het fietslabyrint in een algemene ruimte te plaatsen, bieden we iedere bewoner de mogelijkheid om zelf een stukje te fietsen. Ook bewoners die rolstoel afhankelijk zijn kunnen gebruik maken van het fietslabyrint, om hun spieren te blijven trainen.’

Proefopstelling
Het fietslabyrint is een kostbare aanschaf en zo werd besloten eerst een proefopstelling te plaatsen. Bewoners reageerden zeer positief en ook leden van Stichting Vrienden van Het Liefferdinck hebben het fietslabyrint uitgeprobeerd en waren enthousiast. De stichting heeft vervolgens besloten het fietslabyrint te financieren. Medewerkers en alle bewoners danken de stichting hartelijk voor de financiering van het fietslabyrint!

Bevorderen kwaliteit van leven
Het doel van de Stichting Vrienden is het bevorderen van de onderlinge contacten van bewoners om te voorkomen dat mensen geïsoleerd raken. Daarnaast wil de stichting graag een bijdrage leveren aan een goed en plezierig woon- en leefklimaat binnen Het Liefferdinck.
In het verleden heeft de Stichting al mooie initiatieven financieel ondersteund. Onder andere de aanschaf van tuinbanken, de aankleding van de algemene ruimte, aanschaf van tv, beamer en geluidsinstallatie, een elektrische duofiets en een nieuwe tovertafel. De stichting zorgt tevens voor de financiering van extra activiteiten tijdens de zomermaanden.

Meer vrienden, meer mogelijk

De Stichting Vrienden is afhankelijk van giften en donaties van particulieren, kerken en bedrijven. Om ons ook in de toekomst in te kunnen blijven inzetten voor de bewoners van Het Liefferdinck in Den Ham, zijn nieuwe donateurs maar ook eenmalige giften van harte welkom! Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden: mevrouw Erna Vaartjes, voorzitter, tel. (0546) 64 40 06, de heer Jan Smit, secretaris, tel. (0546) 67 21 78 of de heer Geert Prenger, penningmeester van Stichting Vrienden van Het Liefferdinck, tel. (0546) 67 17 47. Op de website https://www.zorgaccent.nl/over-zorgaccent/stichting-vrienden/ leest u meer informatie over Stichting Vrienden van en kunt u donateur worden of een eenmalige gift overmaken.

Fietslabyrint_website

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer