Humberto Tan op bezoek bij meneer Davenschot in De Hofkamp

Humberto schrijft boek over 100 personen van 100 jaar

Op 23 november kwam Humberto Tan naar De Hofkamp in Almelo voor een interview met de 101-jarige meneer Davenschot.

Humberto is een bekende radio- en televisiepresentator, sportjournalist en schrijver. Hij schrijft een boek over 100 personen van 100 jaar. De heer Davenschot was nummer 90, dus Humberto heeft nog tien bezoeken af te leggen. Zijn boek komt naar verwachting eind 2022 uit. Het valt Humberto op dat handen van 100- plussers er nog zo mooi en gaaf uitzien, wel gerimpeld maar toch opvallende mooie handen.

Dromen

Eén van de vragen die Humberto aan dhr. Davenschot stelde was of hij nog dromen heeft. Dhr. Davenschot heeft er nog drie, maar de komst van Humberto Tan was ook echt een droom. Humberto voelt zich vereerd dat hij tot één van de dromen van hem behoord.
Dhr. Davenschot vertelt dat hij voor zijn 101ste verjaardag een stukje land heeft gekregen in Schotland. Hij is nu benoemd tot Lord of Glencoe! Op dat stukje land is een boom gepland die de naam van dhr. Davenschot draagt. Humberto vraagt hem of hij dat stukje land niet eens wil zien. Dat wil hij niet, hij is te oud om nog een reis te maken.

Ook vertelt dhr. Davenschot nog over een trein waar hij samen met een professor in zit. Het heeft een rode kop, grijs met 1 poot, hangt het meest in de boom en kan vliegen. Humberto komt niet meer bij van het lachen en heeft het er bij zijn vertrek nog over. ‘Wat een geweldige man. Ik plaats niet iedereen op Instagram, maar ik vind dhr. Davenschot een geweldige man met veel humor die mooie verhalen kan vertellen.’ Er verschijnt later een mooi bericht op zijn instagram account met de handen van de heer Davenschot.

Wanneer het interview ten einde is, heeft dhr. Davenschot nog één vraag. Hij vraagt of Humberto mee wil naar de gezamenlijke huiskamer voor een foto met ‘zijn personeel.’ Er wordt natuurlijk hard gelachen en Humberto geeft aan dit geen probleem te vinden. Alle bewoners van Het Hofje en het personeel zijn gezamenlijk op de foto gekomen en zo wordt een geweldig mooie ochtend afgesloten.

Meneer Davenschot heeft enorm uitgekeken naar het moment en genoten van het bezoek. Humberto is een sympathieke man, met veel humor en een luisterend oor voor de verhalen die dhr. Davenschot vertelde.

Aanleiding voor het boek

Alzheimer Amsterdam doet onderzoek naar gezonde 100-plussers zonder dementie. Zij onderzoeken o.a welke erfelijke factoren beschermen tegen dementie. Ook de handen van iemand van 100 jaar en ouder worden in het onderzoek meegenomen. Het onderzoek heeft Humberto Tan geïnspireerd om een boek te schrijven over 100 personen van 100 jaar. Hiervoor heeft hij een oproep gedaan op social media. Een kleindochter van Dhr. Davenschot heeft dit gelezen en haar opa opgegeven.

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer