Kennisdragers Cardiologie

Onze kennisdragers staan voor u klaar!

Een hart-en vaatziekte kan veel vragen oproepen en de behandeling is meer dan medische zorg alleen. Bij ZorgAccent werken verpleegkundigen die zorg en begeleiding geven aan mensen met hart- en vaatziekten. De verpleegkundige bezoekt u thuis en gaat in op vragen die u heeft over de ziekte en de behandeling. Ook bespreekt ze met u de lichamelijke of psychi-sche gevolgen van een hart-en vaatziekte.


Wat kan de kennisdrager cardiologie voor u betekenen?

Het hebben van een hart-en vaatziekte kan ingrijpend zijn. De verpleegkundige van ZorgAccent kan u ondersteunen in het omgaan met de ziekte door het geven van informatie, voorlichting, begeleiding en praktische tips.

Cardiologie

Veel voorkomende hart en vaatziekten zijn hartfalen, hartritmestoornissen, hartklep-aandoeningen en verstoppingen van de kransslagaders. Dit zijn vaak chronische ziekten die met medicatie, aanpassingen in leefstijl en medisch ingrijpen behandeld worden.

Wij kunnen overleggen met uw huisarts, specialist of team wijkverpleging en u indien nodig doorverwijzen naar andere hulpverleners zoals een fysiotherapeut, dietist of maatschappelijk werker.

U kunt een huisbezoek aanvragen door te bellen of mailen met ZorgAccent, via het ziekenhuis of uw huisarts.  Aan de begeleiding zijn geen kosten verbonden.

 

Tijdens het huisbezoek wordt ingegaan op

 • Uw vragen en problemen
 • De invloed van het hebben van een hart en/- of vaatziekte op uw leven
 • Informatie over de ziekte
 • Voorlichting over de behandeling
 • Advies over leefstijl en bewegen
 • Controle van lichaamsfuncties

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer