Kennisdragers COPD

De behandeling van COPD is meer dan alleen medische zorg.

De ziekte COPD kan veel vragen oproepen en de behandeling is meer dan medische zorg alleen. Als bij u COPD is geconstateerd dan helpt de long-verpleegkundige van ZorgAccent u graag. Zij komen bij u thuis. COPD kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben. U kunt zich hierover angstig en onzeker voelen. De ervaring is dat thuis vaak allerlei vragen en soms ook problemen ontstaan die te maken hebben met COPD.

Wat kan de longverpleegkundige voor u betekenen?

U kunt bij ons terecht met al uw vragen en problemen die te maken hebben met COPD. Aangezien de behandeling en/of leefregels bij COPD ingrijpend kunnen zijn, kan steun belangrijk zijn. De longverpleegkundige kan u deze steun geven in de vorm van informatie, begeleiding, advies, instructie van inhalatie, medicatie en praktische tips.Wij gaan in op de problemen die u kunt ervaren in het omgaan met COPD in het dagelijks leven. Zo nodig kunnen wij overleggen met andere deskundigen, zoals de longarts, verpleegkundig specialist, fysiotherapeut, diëtist, maatschappelijk werker en psycholoog en u zo nodig doorverwijzen.Aan de begeleiding van de longverpleegkundige zijn geen kosten verbonden.

Welke onderwerpen kunnen worden besproken?

Tijdens uw gesprek met de longverpleeg-kundige kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Kennis en inzicht in het ziektebeeld COPD
 • Bewegen en leefstijl
 • Uitleg, advies en instructie van medicatie
 • Instructie over vernevelapparatuur en zuurstof

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer