Kennisdragers ergonomie

Hoe voorkom je lichamelijke klachten in de wijkverpleging? De kennisdragers ergo helpen je graag!

De afgelopen jaren is het ziekteverzuim in de zorg toegenomen. Dit komt mede door de toename van complexere zorgvragen en het langer thuis wonen van de cliënt. De kennisdragers werkgroep ergo is opgestart om te kijken hoe en of er in de praktijk binnen de wijkverpleging ergonomisch wordt gewerkt.

Hoe kunnen we ons werk fysiek volhouden?

Fysieke zorg wordt daarbij vaak op langere termijn steeds zwaarder en collega’s vallen door lichamelijke klachten sneller uit. Iedere cliënt en/of situatie is uniek en vraagt maatwerk om te kijken hoe de lichamelijke belasting die ervaren wordt door de zorgverleners, kan worden verminderd tot een acceptabel niveau.

Ergonomisch werken binnen de wijkverpleging

De werkgroep kennisdragers ergo is er om de teams wijkverpleging te ondersteunen met goede werkzame oplossingen voor henzelf en de mantelzorger. Hoe kun je het bieden van zorg fysiek volhouden zonder hierbij zelf lichamelijke klachten te ervaren?

 

De kennisdragers werkgroep ergo

Wij zijn Ina Pol – Lenters, Irma Rensink – Linthorst, Stef Kenkhuis, Elja de Lange – Veurink, Nicolle Mensink en Tom van der Wal, 5 collega’s uit de wijkverpleging. Heb jij vragen rondom het ergonomisch werken? Laat het ons weten, we denken graag met je mee. We onderhouden contact met verschillende disciplines binnen en buiten ZorgAccent, om wijkteams van juiste informatie te voorzien en ze ondersteuning op maat te kunnen bieden. Je kunt ons rechtstreeks bereiken via het mailadres: kennisdragersergo@zorgaccent.nl


Waarmee kunnen wij ondersteuning bieden:

 • Meedenken in casuïstieken, waarbij er (zware) lichamelijk belasting door de zorgverleners wordt ervaren.
 • Tips en adviezen geven om bij de algemene zorgverlening veilig en ergonomisch verantwoord te werk te gaan.
 • Meedenken bij zaken omtrent wet- en regelgeving bij arbo gerelateerde zaken.
 • Kennis delen over de nieuwste hulpmiddelen die ondersteuning bieden om ‘groen’ te blijven werken.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer