Kunsthandel UiterArt uit Nijverdal schenkt deel van kunstcollectie aan het Vertier

Dagbesteding op maat en samenwerking met de wijkvereniging in Nijverdal.

Sinds 15 maart van dit jaar is het Vertier gevestigd in wijkgebouw het Kulturhus in de Kruidenwijk in Nijverdal. Het Vertier is een nieuwe vorm van dagbesteding van ZorgAccent. Het biedt dagbesteding op maat en werkt nauw samen met de wijkvereniging. Het Vertier zoekt de verbinding met de wijkbewoners en andere instanties zoals bijvoorbeeld de Baalderborg.

Om de nieuwe locatie gezellig in te richten zochten de medewerkers van het Vertier contact met Gerard en Wil Ekelenkamp van kuntsthandel Uiterart uit Nijverdal. Vanwege gezondheidsklachten heeft het echtpaar besloten hun galerie annex kunstuitleen de komende jaren af te bouwen en de omvangrijke kunstcollectie te schenken aan (zorg)organisaties in Hellendoorn. Op woensdag 6 mei hebben Wil en Gerard Ekelenkamp een aantal kunstwerken overhandigd aan het Vertier. Een prachtig gebaar waar de medewerkers ontzettend dankbaar voor zijn.

Even er tussenuit voor een boodschapje
Het Vertier biedt zowel individuele begeleiding als groepsactiviteiten. Per dagdeel kunnen deelnemers kiezen uit meerdere activiteiten die aansluiten bij hun persoonlijke wens en behoefte
De centrale ligging van het Kulturhus biedt daarnaast tal van mogelijkheden. Van een boodschapje bij de supermarkt of de bakker tot een bezoek aan de kapper of een afspraak bij de fysiotherapeut om de hoek.

Gezelligheid samen met wijkbewoners
Er worden themamiddagen en diverse uitstapjes georganiseerd. Ook wijkbewoners kunnen deelnemen aan de activiteiten die door het Vertier worden georganiseerd.
Wijkbewoners wordt tevens de mogelijkheid geboden om tegen een geringe vergoeding aan te sluiten bij de warme maaltijd.

Meer informatie?
Vanwege de coronacrisis was het niet mogelijk de deuren officieel te openen. Momenteel wordt gezocht naar mogelijkheden om de locatie open te kunnen stellen binnen de richtlijnen van het RIVM. Wilt u informatie of heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Het team van het Vertier is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag via telefoonnummer 06 55 69 82 68 of 06 13 92 32 63.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer