Wijkverpleging Team Almelo Castello 1

We stimuleren cliënten zo lang mogelijk allerlei dingen zelf te doen, eventueel geholpen door mantelzorgers en vrijwilligers. Verzorgende IG Melvin noemt dat; ‘samenredzaamheid’. ‘Ja toch?!

Welkom op de webpagina van Team Wijkverpleging Almelo Castello 1, onderdeel van ZorgAccent Wijkverpleging. Er zijn twee teams wijkverpleging gevestigd in de Castelloflat in Almelo. Beide teams wijkverpleging werken in de Castelloflat maar ook daarbuiten. Team twee gaat vaker het buitengebied in en team één werkt wat meer in de wijk De Hofkamp. ZorgAccent heeft destijds als doel gesteld, dat er niet teveel verschillende zorgverleners bij u thuis komen. Dit is niet prettig voor u als cliënt en niet overeenkomstig met de visie van ZorgAccent.

Lees het mooie artikel over de Teams Wijkverpleging Almelo Castello.

Wat is onze visie?

ZorgAccent wijkverpleging werkt met kleine, zelfsturende teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor uw verzorging en verpleging. Door de kleinschaligheid van de teams krijgt u dezelfde vertrouwde zorgverleners over de vloer. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. In tijden van drukte wordt ons wijkteam bijgestaan met collega’s die flexibel inzetbaar zijn. Het wijkteam denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. Uw eerste verantwoordelijke verzorgende/verpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt.

 

 

 

 

 

 

 

Meneer Breed (85) uit Almelo heeft COPD en suikerziekte waarvoor hij regelmatig een beroep doet op de wijkverpleging voor ondersteuning en advies. ‘Ik ben blij met de wijkverpleging, die ervoor zorgt dat ik thuis bij mijn vrouw kan blijven wonen. We zijn 62 jaar getrouwd en we zouden het vreselijk vinden als ik naar een verpleeghuis zou moeten verhuizen’. Door de inzet van de wijkverpleging kan dit worden voorkomen. 

ZorgAccent_Team-Castello-496

Wijkverpleging regelt de indicatie

Voor het inzetten van zorg vanuit ons wijkteam heeft u een indicatie nodig. Wij regelen dit voor u! Een medewerker uit het team beoordeelt welke zorg en hoeveel zorg u nodig heeft. Dit doet hij/zij in overleg met u en uw familieleden. De wijkverpleegkundige keurt uiteindelijk de indicatie goed. Deze indicatie geeft u recht op vergoeding vanuit de zorgverzekeringswet (zvw), wet langdurige zorg (wlz) of een eventuele andere financieringsstroom. Het uitgangspunt is dat dat de indicatie zo goed mogelijk aansluit op uw zorgvraag, met als doel (indien mogelijk) uw zelfredzaamheid weer zo goed mogelijk terug te krijgen.

Moet u een eigen bijdrage betalen?

De inzet van wijkverpleging wordt vergoedt vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen betaalt hiervoor een maandelijkse premie aan de zorgverzekeraar, ongeacht u gebruik maakt van de zorg of niet. U heeft géén eigen risico en betaald géén eigen bijdrage. Indien het wenselijk is, bestaat er wel de mogelijkheid om zorg bij ons in te kopen middels een persoonsgebonden budget (pgb). Deze aanvraag wordt echter beoordeeld en verwerkt door onze werkgroep pgb-wijkverpleegkundigen.

ZorgAccent_Team-Castello-581
ZorgAccent_Team-Castello-019

Welke hulp bij de zorg kunt u van ons verwachten?

Thuiszorg Almelo Castello 1 biedt zorg op maat, want ieder persoon heeft weer andere zorgbehoeften. We bieden onder andere hulp bij:

 • wassen, aankleden, douchen en toiletbezoek
 • ondersteuning en adviezen geven bij zaken rondom eten, drinken, bijvoeding en sondevoeding (in samenwerking met de diëtiste of huisarts/specialist/praktijkondersteuner)
 • steunkousen aan- en uittrekken, helpen bij zwachtelen en advies bij aanschaf van hulpmiddelen
 • hulp bij transfers bij in -en uit het bed komen
 • medicatie aanreiken, ogen druppelen, ondersteuning bij het aanleren van inhaleren van inhalaties, zalven etc.
 • verpleegkundige zorg, zoals stoma-, wondzorg en injecties (bijvoorbeeld insuline -of intramusculaire injecties)
 • (herstel)zorg na een ziekenhuisopname, met als doel dat u weer snel (eventueel weer geheel zelfstandig) uw dagelijks ritme kan oppakken
 • aanbrengen van hulpmiddelen en protheses
 • ondersteuning bij terminale en palliatieve zorg voor overdag (let op, wij kunnen géén 24-uur zorg en ook géén slaap/waakdiensten voor de nacht meer aanbieden).
 • 1-2 geplande nachtzorgmomenten zijn in overleg mogelijk (vanuit het Thoez Twente team).

Misschien heeft u ons in de wijk zien rijden?

De kwaliteiten van ons team en onze organisatie
De wijkverpleegkundigen zijn de netwerkers in ons team. Mede door de korte lijnen die zij onderhouden tussen de eerste -en tweedelijns hulpverleners (huisartsen/ziekenhuizen), kunnen zij snel en doelgericht de juiste procedures volgen om passende zorg bij u in te zetten. Ons wijkteam heeft hierin een actieve bijdrage, ieders kwaliteiten worden daarbij benut. Wij maken, wanneer het wenselijk of nodig is, ook gebruik van de expertise van onze intramurale collega’s, zoals de casemanagers dementie of de cliëntadviseurs. Zij helpen o.a. meekijken naar andere mogelijkheden om zorg in te zetten voor de toekomst (zoals bijvoorbeeld een opname in een verpleeghuis, of inzet van dagbesteding).

personenalamering

Persoonsalarmering

Wij bieden de mogelijkheid voor een persoonsalarmering met professionele zorgopvolging. Hierdoor kunt u gebruik maken van een alarm met de zekerheid dat er bij problemen binnen een halfuur een zorgverlener bij u is. U kunt hiervoor contact opnemen met Alerta bv (tel: 07 42 55 00 80) of bezoek de website om u aan te melden: https://www.alerta.nl/Personenalarmering-en-Woningtoegang.

 

Uitleenpunt hulpmiddelen

Voor uw hulpmiddelen (maar ook voor advies en zorg) kunt u bij ons terecht. In samenwerking met Medipoint zorgen wij ervoor dat u uw hulpmiddelen thuis bezorgd krijgt en dat deze ook weer bij u opgehaald worden. Hulpmiddelen zijn te leen via de Medipoint Thuiszorgwinkels in het Ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00- 17.00 uur. Meer informatie via Medipoint : T. 088 10 20 100.

Bent u lid van ZorgAccent PLUS?
Dan kunt u in veel gevallen korting krijgen op:

– loopartikelen en loophulpmiddelen gratis lenen voor een halfjaar!
– Rijbewijskeuringen met € 10.- korting.
– Kortingen op geselecteerde kappers, pedicures, reparatieservice, glazenwasser etc.
– Collectief bij Mensis, Unive, Zilveren kruis.
– Theater met een toefje Zorg!
– En nog meer…

Informeer naar de mogelijkheden via tel. 0900 0678, afdeling ZorgAccent PLUS, of kijk op de website: https://www.zorgaccent.nl/zorgaccent-plus/lid-worden/

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer