Wijkteam Geesteren – De Pollen

Met onze kennis en ervaring vanuit het wijkgericht werken, streven wij er naar de beste zorg te leveren voor onze cliënten aan huis.

Welkom op de webpagina van team Geesteren-De Pollen, onderdeel van ZorgAccent Wijkverpleging. Ons team bestaat uit ervaren en gemotiveerde verzorgende ig-ers en (wijk)verpleegkundigen. In tijden van drukte wordt ons wijkteam bijgestaan met collega’s die flexibel inzetbaar zijn.

Wat is onze visie?

ZorgAccent wijkverpleging werkt met kleine, zelfsturende teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor uw verzorging en verpleging. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. Door de kleinschaligheid van de teams krijgt u dezelfde vertrouwde zorgverleners over de vloer. Het wijkteam denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. Uw eerste verantwoordelijke verzorgende/verpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt.

Bij ons staat de cliënt centraal. Wij bieden zorg aan cliënten volgens de werkwijze van het wijkgericht werken. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden, zodat u zo lang mogelijk verantwoord thuis kunt blijven wonen. Daarbij houden wij ook rekening met de draagkracht van uw mantelzorger(s), indien u deze heeft. Of het nu gaat om zorg, advies, ondersteuning of andere hulpvragen, wij denken in mogelijkheden. Ons team is zelfsturend, wat maakt dat wij snel kunnen handelen. We zijn werkzaam vanuit de pastorie, in hartje Geesteren!

Wijkverpleging regelt indicatie

Voor het inzetten van zorg vanuit ons wijkteam heeft u een indicatie nodig. Wij regelen dit voor u! Een medewerker uit het team beoordeelt welke zorg en hoeveel zorg u nodig heeft. Dit doet hij/zij in overleg met u en uw familieleden. De wijkverpleegkundige keurt uiteindelijk de indicatie goed. Deze indicatie geeft u recht op vergoeding vanuit de zorgverzekeringswet, WLZ of andere financieringsstroom. Uitgangspunt is dat u zich (weer) zo goed mogelijk zelf kunt redden.

Moet u een eigen bijdrage betalen?

Wijkverpleging zit in het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen betaalt hiervoor via de maandelijkse premie aan de zorgverzekeraar. U heeft géén eigen risico en betaald géén eigen bijdrage. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om zorg bij ons in te kopen middels een persoonsgebonden budget (pgb).

kerk-geesteren-300x225

Welke hulp bij de zorg kunt u van ons verwachten?

Wijkverpleging Geesteren – De Pollen biedt zorg op maat, want ieder persoon heeft weer andere zorgbehoeften. We bieden onder andere hulp bij:

 • wassen, aankleden, douchen en toiletbezoek
 • ondersteunen en adviezen geven bij zaken rondom eten, drinken en bijvoeding en sondevoeding (in samenwerking met de diëtiste of huisarts/specialist)
 • steunkousen aan- en uittrekken, helpen bij zwachtelen en advies bij aanschaf van hulpmiddelen
 • in en uit het bed komen
 • medicatie aanreiken, ogen druppelen, zalven etc.
 • verpleegkundige zorg, zoals stoma-, wondzorg en injecties (bijvoorbeeld insuline)
 • zorg na ziekenhuisopname
 • aanbrengen van hulpmiddelen en protheses
 • terminale/palliatieve zorg
 • nachtzorg (slaap en waakdiensten)

Misschien heeft u ons al in de wijk zien rondrijden?

De kwaliteiten van ons team

De wijkverpleegkundige is de netwerker in ons team. Mede door de korte lijnen die zij onderhoudt tussen de eerste -en tweedelijns hulpverleners (huisartsen/ziekenhuizen), kan zij snel en doelgericht de juiste wegen bewandelen om goede zorg bij u in te zetten. Ons wijkteam heeft hierin een actieve bijdrage, ieders kwaliteiten worden daarbij benut.

geesteren zorgaccent

In samenwerking met andere zorgverleners en instanties bieden we de volgende mogelijkheden:

 • Prikpost van de Medlon. U kunt hier bloed laten prikken voor o.a. ziekenhuisonderzoek en bloedstolling. De Medlon is aanwezig in De Aanleg 17 te Geesteren op dinsdag t/m vrijdag van 07.30 – 9.30 uur.
 • INR-zelfmeting trombose. Ontvangt u wijkverpleging van team Geesteren – De Pollen en moet u uw bloedstolling laten meten? Dan kunt u bij ons terecht voor de inr-zelfmeting (vingerprik). Deze is minder ingrijpend dan bloed afnemen middels een buisje en u hoeft de deur niet uit! Wij zijn hierin geschoold door Medlon en werken nauw samen met hen. U ontvangt dezelfde dag de trombose kaart nog in huis.
 • Project Open eettafel. Stichting Welzijn Ouderen organiseert de Open eettafel bij De Aanleg in Geesteren. Elke dinsdag en donderdag vindt dit plaats om 12.00 uur. U kunt zich opgeven bij de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland Tb(tel. (0546) 62 27 88 of per email: info@welzijn-tubbergen.nl).
 • Noaberteam Geesteren. U kunt hier terecht voor vragen, klachten of problemen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en veiligheid in Geesteren. Het spreekuur wordt gehouden op dinsdagmorgen in de even weken van 10.00 – 12.00 uur. Locatie, De Aanleg te Geesteren. 
 • Persoonsalarmering. Wij bieden de mogelijkheid voor een persoonsalarmering met professionele zorgopvolging. Hierdoor kunt u gebruik maken van een alarm met de zekerheid dat er bij problemen binnen een halfuur een zorgverlener bij u is. U kunt hiervoor contact opnemen met de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland te Tubbergen (0546) 62 27 88, per email: alarmering@welzijn-tubbergen.nl, of informeer bij ons over de mogelijkheden.
 • Uitleenpunt hulpmiddelen. Voor uw hulpmiddelen (maar ook voor advies en zorg) kunt u bij ons terecht. In samenwerking met Medipoint zorgen wij ervoor dat u uw hulpmiddelen thuis bezorgd krijgt en dat deze ook weer bij u opgehaald worden. Ook kunnen hulpmiddelen op onze uitleenlocatie worden opgehaald en teruggebracht. Locatie: Vriezenveenseweg 2, Geesteren. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 11.00 – 12.00 uur. Telefoonnummer: 06 12 99 19 26.
 • Bent u lid van ZorgAccent PLUS?
  Dan kunt u in veel gevallen korting krijgen op loopartikelen en loophulpmiddelen gratis lenen voor een halfjaar! Informeer naar de mogelijkheden via tel. 0900-0678, afdeling ZorgAccent PLUS.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer