Wijkteam Geesteren – de Pollen

Met onze kennis en ervaring vanuit de wijkverpleging, leveren wij de juiste zorg naar tevredenheid, bij diegene die hulp en ondersteuning nodig heeft in de thuissituatie.

Welkom op de webpagina van team Geesteren – de Pollen, onderdeel van ZorgAccent Wijkverpleging. Ons team bestaat uit ervaren en gemotiveerde verzorgende ig-ers en (wijk)verpleegkundigen.

Wijkteam

Wat is onze visie?

ZorgAccent wijkverpleging werkt met kleine, zelfsturende teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor uw verzorging en verpleging. Door de kleinschaligheid van de teams krijgt u dezelfde vertrouwde zorgverleners over de vloer. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. In tijden van drukte wordt ons wijkteam bijgestaan met collega’s die flexibel inzetbaar zijn. Het wijkteam denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. Uw eerste verantwoordelijke verzorgende/verpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt.

De Pollen

Welkom op onze website. Wij bieden zorg aan cliënten volgens de werkwijze van het wijkgericht werken. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden, dat u zo lang mogelijk verantwoord thuis kunt blijven wonen. Daarbij houden wij wel rekening met de draagkracht van uw mantelzorger(s), indien u deze heeft. Of het nu gaat om zorg, advies, ondersteuning of andere hulpvragen, wij denken in mogelijkheden. Ons team is zelfsturend, wat maakt dat wij snel kunnen handelen. Ons wijkteam is werkzaam vanuit het pastoriegebouw, in hartje Geesteren.
Geesteren

Wijkverpleging regelt de indicatie

Voor het inzetten van zorg vanuit ons wijkteam heeft u een indicatie nodig. Wij regelen dit voor u! Een medewerker uit het team beoordeelt welke zorg en hoeveel zorg u nodig heeft. Dit doet hij/zij in overleg met u en uw familieleden. De wijkverpleegkundige keurt uiteindelijk de indicatie goed. Deze indicatie geeft u recht op vergoeding vanuit de zorgverzekeringswet (zvw), wet langdurige zorg (wlz) of een eventuele andere financieringsstroom. Het uitgangspunt is dat dat de indicatie zo goed mogelijk aansluit op uw zorgvraag, met als doel (indien mogelijk) uw zelfredzaamheid weer zo goed mogelijk terug te krijgen.

Moet u een eigen bijdrage betalen?

De inzet van wijkverpleging wordt vergoedt vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen betaalt hiervoor een maandelijkse premie aan de zorgverzekeraar, ongeacht u gebruik maakt van de zorg of niet. U heeft géén eigen risico en betaald géén eigen bijdrage. Indien het wenselijk is, bestaat er wel de mogelijkheid om zorg bij ons in te kopen middels een persoonsgebonden budget (pgb). Deze aanvraag wordt echter beoordeeld en verwerkt door onze werkgroep pgb-wijkverpleegkundigen.

kerk-geesteren-300x225

Welke hulp bij de zorg kunt u van ons verwachten?

Wijkverpleging Geesteren – de Pollen biedt zorg op maat, want ieder persoon heeft weer andere zorgbehoeften. We bieden onder andere hulp bij:

 • wassen, aankleden, douchen en toiletbezoek
 • ondersteuning en adviezen geven bij zaken rondom eten, drinken, bijvoeding en sondevoeding (in samenwerking met de diëtiste of huisarts/specialist/praktijkondersteuner)
 • steunkousen aan- en uittrekken, helpen bij zwachtelen en advies bij aanschaf van hulpmiddelen
 • hulp bij transfers bij in -en uit het bed komen
 • medicatie aanreiken, ogen druppelen, ondersteuning bij het aanleren van inhaleren van inhalaties, zalven etc.
 • verpleegkundige zorg, zoals stoma-, wondzorg en injecties (bijvoorbeeld insuline -of intramusculaire injecties)
 • (herstel)zorg na een ziekenhuisopname, met als doel dat u weer snel (eventueel weer geheel zelfstandig) uw dagelijks ritme kan oppakken
 • aanbrengen van hulpmiddelen en protheses
 • ondersteuning bij terminale en palliatieve zorg voor overdag (let op, wij kunnen géén 24-uur zorg en ook géén slaap/waakdiensten voor de nacht meer aanbieden).
 • 1-2 geplande nachtzorgmomenten zijn in overleg mogelijk (vanuit het Thoez Twente team).

Misschien heeft u ons al in de wijk zien rondrijden?

Wijkteam Geesteren

De kwaliteiten van ons team en onze organisatie

De wijkverpleegkundigen zijn de netwerkers in ons team. Mede door de korte lijnen die zij onderhouden tussen de eerste -en tweedelijns hulpverleners (huisartsen/ziekenhuizen), kunnen zij snel en doelgericht de juiste procedures volgen om passende zorg bij u in te zetten. Ons wijkteam heeft hierin een actieve bijdrage, ieders kwaliteiten worden daarbij benut. Wij maken, wanneer het wenselijk of nodig is, ook gebruik van de expertise van onze intramurale collega’s, zoals de casemanagers dementie of de cliëntadviseurs. Zij helpen o.a. meekijken naar andere mogelijkheden om zorg in te zetten voor de toekomst (zoals bijvoorbeeld een opname in een verpleeghuis, of inzet van dagbesteding).

In samenwerking met andere zorgverleners en instanties worden de volgende mogelijkheden binnen Geesteren aangeboden:

 • Prikpost van de Medlon. U kunt hier bloed laten prikken voor o.a. ziekenhuisonderzoek en bloedstolling. De Medlon is aanwezig in De Aanleg 17 te Geesteren op dinsdag t/m vrijdag van 07.30 – 9.30 uur.
 • INR-zelfmeting trombose. Ontvangt u wijkverpleging van team Geesteren – de Pollen en moet u uw bloedstolling laten meten? Dan kunnen wij u direct ondersteuning hierbij middels de inr-zelfmeting (vingerprik). Deze is minder ingrijpend dan bloed afnemen middels een buisje en u hoeft de deur niet uit! Wij zijn hierin geschoold door Medlon en werken nauw samen met hen. U ontvangt dezelfde dag de trombose kaart nog in huis.
 • Project Open eettafel. Stichting Welzijn Ouderen organiseert de Open eettafel bij De Aanleg in Geesteren. Elke dinsdag en donderdag vindt dit plaats om 12.00 uur. U kunt hier gezellig tafelen met leeftijdsgenoten. De vrijwilligers zorgen ervoor dat het elke keer weer goed geregeld is met de warme maaltijd en een goede sfeer. U kunt zich opgeven bij de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland Tb(tel. (0546) 62 27 88 of per email: info@welzijn-tubbergen.nl). !!Let op, door de huidige corona-pandemie zal het voorkomen dat de Open eettafel tijdelijk gesloten is!!
 • Noaberteam Geesteren. U kunt hier terecht voor vragen, klachten of problemen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en veiligheid in Geesteren. Het spreekuur wordt gehouden op dinsdagmorgen in de even weken van 10.00 – 12.00 uur. Locatie, De Aanleg te Geesteren. !!Let op, door de huidige corona-pandemie zal het voorkomen dat de Open eettafel tijdelijk gesloten is!!
  • Persoonsalarmering. Wij bieden de mogelijkheid voor een persoonsalarmering met professionele zorgopvolging. Hierdoor kunt u gebruik maken van een alarm met de zekerheid dat er bij problemen binnen een halfuur een zorgverlener bij u is. U kunt hiervoor contact opnemen met Alerta bv (tel: 07 42 55 00 80) of bezoek de website om u aan te melden: https://www.alerta.nl/Personenalarmering-en-Woningtoegang.
  • Uitleenpunt hulpmiddelen. Voor uw hulpmiddelen (maar ook voor advies en zorg) kunt u bij ons terecht. In samenwerking met Medipoint zorgen wij ervoor dat u uw hulpmiddelen thuis bezorgd krijgt en dat deze ook weer bij u opgehaald worden. Ook kunnen hulpmiddelen op onze uitleenlocatie worden opgehaald en teruggebracht. Locatie: Vriezenveenseweg 2, Geesteren. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 10.30 – 11.30 uur.  Indien wij iets niet op voorraad hebben, kan medipoint het gewenste artikel bij u (vaak de volgende werkdag) bij u aan huis leveren. Het kan een enkele keer voorkomen dat er door drukte in de wijkzorg niemand aanwezig is, dan kunt u bellen naar het telefoonnummer: 06 12 99 19 26.
  • Bent u lid van ZorgAccent PLUS?
   Dan kunt u in veel gevallen korting krijgen op:

– loopartikelen en loophulpmiddelen gratis lenen voor een halfjaar!
– Rijbewijskeuringen met € 10.- korting.
– Kortingen op geselecteerde kappers, pedicures, reparatieservice, glazenwasser etc.
– Collectief bij Mensis, Unive, Zilveren kruis.
– Theater met een toefje Zorg!
– En nog meer…

Informeer naar de mogelijkheden via tel. 0900-0678, afdeling ZorgAccent PLUS, of kijk op de website: https://www.zorgaccent.nl/zorgaccent-plus/lid-worden/.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer