Mantelzorgen met een vleugje ondersteuning

Bijeenkomst voor en door mantelzorgers

Mantelzorger der liefde

Ingrid heeft gemerkt als ervaringsdeskundige dat mensen het mantelzorger zijn onderschatten. Zij is mantelzorger voor haar moeder die dementie heeft en schrijfster van het boek Mantelzorger der liefde. Zoals veel mantelzorgers moest ze met vallen en opstaan haar weg vinden in de wereld van dementie. Openhartig vertelt zij tijdens de bijeenkomst, hoe ze omgaat met verdriet en frustraties, hoe ze de situatie van haar moeder uiteindelijk leert accepteren. Het boek is een positieve gids voor mantelzorgers, vol praktische tips, interviews en persoonlijke ervaringen.

Robots om te knuffelen…

Een tegenstrijdigheid, zult u wellicht denken. Maar de tweede spreker op de mantelzorgbijeenkomst laat zien dat het tegendeel waar is. Wijkverpleegkundige Bernard Hengeveld van ZorgAccent vertelt over hoe robots de zorg voor mensen met dementie ondersteunen waardoor mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Misschien heeft u ze weleens gezien? Robots in de vorm van een aaibare poes, hond of bloempot Tessa? Tessa geeft korte opdrachten om mensen eraan te herinneren om bijvoorbeeld medicijnen in te nemen, te gaan eten of drinken of juist naar bed te gaan. Voor mantelzorgers betekent de inzet van robots ook een verlichting van de zorgtaken. Zo vertelde een zoon wiens moeder Tessa in huis had: ‘We zijn blij met de begeleiding en het gebruik van een zorgrobot thuis. We maken ons minder zorgen en zien dat de daginvulling voor moeder beter en prettiger is geworden.

Wilt u ervaren hoe u uw mantelzorgtaken prettiger kunt maken?

Wilt u tips en handvatten en ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers? Kom dan vrijdag 22 november naar de bijeenkomst: voor en door mantelzorgers.
Kosten bijeenkomst: € 7.50 inclusief drankje en een hapje.
Voor meer informatie:  www.zorgaccent.nl/genietnmeteenvleugjezorg

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer