Bewoners Erve Nienenhoek in beweging met Alinkers (Accentueel 2019)

Artikel

Begin juli ontvingen medewerkers, bewoners en gasten van Erve Nienenhoek in Den Ham twee zogenaamde Alinkers. Dit is een soort loopfiets die zo ontworpen is dat mensen met lichamelijke beperkingen zich makkelijker kunnen voortbewegen.

De Alinkers werden aangeboden door twee ondernemers met hart voor de oudere medemens: Jan Manenschijn van Garage Manenschijn uit Daarle en Jerry Blekkenhorst van De Zandstuve uit Den Ham.

Janine Heuver, woonbegeleider op Erve Nienenhoek: ‘De Alinker is een mooi hulpmiddel om bewoners en gasten van ‘Gast aan Tafel’ meer te laten bewegen. Ons uitgangspunt bij het verlenen van zorg is altijd om mensen zo lang mogelijk zelfstandig en cognitief op een goed niveau te houden. Dit kunnen we volgens hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder (bekend van zijn rol als tafelgenoot bij DWDD) doen door meer te bewegen. Dit bevordert een goede bloedsomloop in de hersenen, waardoor mensen langer vitaal blijven. En wat is leuker dan er samen op uit te gaan? Voor korte afstanden kan dat prima met een rollator, maar voor langere wandelingen is de Alinker meer geschikt omdat je hiermee ook makkelijk rustmomenten kunt inlassen. Dit is een mooie aanvulling op zorgverlening op de zorgboerderij. We zijn beide ondernemers dan ook erg dankbaar.‘

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer