Brief van een echtgenoot van een terminaal zieke vrouw (Accentueel 2019)

Artikel

Nachtzorg is een tijdelijke aanvulling op de zorg die een wijkteam overdag levert. Het gaat hierbij vaak om zorg voor chronisch zieke, psychogeriatrische en terminale mensen.

 

Mijn ervaring met nachtzorg In september 2018 werd duidelijk dat de eierstokkanker bij mijn echtgenote in alle hevigheid was teruggekeerd. De kans dat de voorgestelde kuur nog zou aanslaan was klein.

Hoewel de kwaliteit van leven in eerste instantie overdag nog redelijk was, merkten we dat de ziekte vooral ’s nachts toesloeg. Mijn vrouw sliep onrustig of bijna in het geheel niet, was ’s nachts vaak beroerd en misselijk. Als partner zijnde wordt dit een onhoudbare situatie, omdat je dan bijna helemaal niet meer slaapt en overdag werk en zorg met elkaar moet combineren.

Omdat douchen en aankleden niet meer ging, schakelden we ZorgAccent Wijkverpleging team Geesteren in, ook omdat deze organisatie een aantal jaren geleden uitstekende zorg had geboden aan mijn ouders. In overleg met de lieve mensen van het wijkteam besloten we het nachtzorgteam in te schakelen.

Wat een geweldige oplossing! In de twee weken dat we hierop aangewezen zijn geweest, werd echt alles voor ons gedaan.

 

''Het stelde zo gerust dat er direct deskundige zorg voor mijn terminaal zieke vrouw was'

Tegen kwart voor 11 ’s avonds kwam er telkens een nachtzuster. Met veel liefde sprak de verpleegkundige eerst met mijn vrouw om haar gerust te stellen en haar de laatste medicijnen Nachtzorg te geven. Daarna was er ook oprechte aandacht voor mij. Het stelde zo gerust dat er direct deskundige zorg voor mijn vrouw was. In de eerste nachten waakte de verpleegkundige bij het bed om vertrouwen te geven. Dat gebeurde in de laatste nachten opnieuw.

ZorgAccent deed alles voor ons: zo weinig mogelijk wisselingen qua personele inzet, zelfs met de kerstdagen werd er hulp ingezet. Ik had het gevoel dat ik mijn vrouw even kon loslaten, waardoor ik zelf wat kon slapen. Hierdoor kon ik overdag de taken weer aan.

Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de inzet van het nachtzorgteam van ZorgAccent. Zonder die ondersteuning had ik het niet gered om overdag mijn vrouw alle mogelijke ondersteuning te bieden.

Heel fijn dat het mogelijk was: Dankjewel! ‘

(de schrijver wil graag anoniem blijven)

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer