Dagbesteding voor ouderen met een migratieachtergrond in Almelo (Accentueel 2019)

Artikel

Sinds 1 juli 2019 kunnen ouderen met een vorm van dementie en een migratieachtergrond voor dagbesteding twee dagen per week terecht bij IMEAN, (betekenis; Ikbedoel) locatie De Anemoon in Almelo.

IMEAN en ZorgAccent zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Voor beide organisaties een mooie en bijzondere stap. Onder het motto Mét elkaar zorgen we vóór elkaar! biedt IMEAN dagbesteding aan in onderaanneming bij ZorgAccent.

Mensen die dagbesteding nodig hebben, hebben een beschikking nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Culturele mix
Medewerkers van IMEAN hebben verschillende culturele achtergronden. Zij spreken naast de Nederlandse taal tenminste één andere taal en kennen de culturele gewoonten en gebruiken van verschillende nationaliteiten. De cliënt kan naar wens in zowel het Nederlands als in zijn of haar moedertaal worden aangesproken. Dit alles om een zo vertrouwd mogelijke omgeving te creëren waar de cliënt zich veilig en geborgen voelt.

Hoe ziet een dag eruit bij de Anemoon?
Dagbesteding bij De Anemoon verloopt volgens Nederlandse structuur en wordt gezamenlijk ingevuld. De ouderen drinken samen koffie. Onder begeleiding bereiden de deelnemers ook de lunch zelf voor. Hierbij worden soms net iets meer exotische ingrediënten, groente en fruit geserveerd dan voor een Nederlandse lunch. Het voordeel van een dagbesteding voor mensen met een migratieachtergrond is dat ouderen vaak onbewust elkaars gewoonten herkennen en ‘zo leert de ervaring’ met elkaar in gesprek gaan.

Ook de medewerkers kennen deze en ondersteunen de ouderen daarbij. Dit om achteruitgang, waar mogelijk, te minimaliseren.


Informatie of aanmelden
Heeft u een partner of ouder met (lichte) dementie met een migratieachtergrond en zoekt u ondersteuning? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem contact op met Sevilay Luiken-Dalli van IMEAN, Anemoonstraat 70, 7601 CW Almelo. T. 06 44 00 10 43 of stuur een mail naar: info@imean.nl

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.0

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland

zorgkaartnederland zorgaccent
kaart locatie footer