Zoeken Zoeken
Voorlezen Lees voor

Gertjan kookt met cliënten uit de wijkzorg gerechten uit grootmoederstijd

Artikel

‘Koken is alles wat ik kan’, zegt Gertjan Tempert (21 jaar). ‘Vanaf dat ik een klein jongetje was, wilde ik al kok worden. Ik heb nooit aan iets anders gedacht. Nu doe ik de opleiding voor kok aan de Cas Spijkers Academie en werk ik bij Restaurant de Groene Lantaarn in Staphorst. Dit restaurant heeft twee Michelinsterren. Erg bijzonder om hier te leren en te werken.’

‘Via mijn moeder hoorde ik dat ZorgAccent een kok nodig had in Rijssen en Wierden voor Samen eten met een snufje koken. Omdat koken mijn passie en mijn werk is, leek het mij erg leuk en leerzaam om mee te doen aan dit initiatief. Inmiddels kook ik met veel plezier alweer twee jaar voor de cliënten.’ Een aantal keren per jaar worden cliënten uit de wijkzorg uitgenodigd om samen te eten. ‘Ik word geholpen door vrijwilligers en enkele cliënten. Het is leuk om te doen en je ziet dat de mensen genieten van het samen eten. Ik kook gerechten uit het boek Koken net als thuis met recepten uit grootmoederstijd. Ik word hier blij van en ik hoop dit nog heel lang te doen.’

Een van de lievelingsdesserts van Gertjan is Tarte Tatin van peer. ‘Dit is een variant op de beroemde Tarte Tatin met appel. We zien veel variaties op deze taart. Bijvoorbeeld met ananas en zelfs met rode ui en kastanjes.’