Gewoon bijzonder (Accentueel 2019)

Artikel

‘Wat goed dat u toch besluit om even te gaan rusten’, zegt Maud terwijl mevrouw Vrielink met haar rollator naar haar bed loopt en Maud haar volgt. ‘Ik zie op de meter dat uw zuurstofpercentage wat aan de lage kant is, daarom geef ik u even wat extra zuurstof. Over een half uurtje kom ik weer bij u kijken hoe het gaat.’

Mevrouw Vrielink knikt instemmend. Even later is het zuurstofgehalte weer op een normaal niveau. Maud vertelt mij dat ze de juiste ademhaling binnenkort weer met haar gaat oefenen. Dat verkleint de kans op zuurstoftekort in het bloed… Mevrouw werkt daar graag aan mee. Want ondanks haar 89 lentes, blijft ze het liefst zo zelfstandig mogelijk wonen. 

'Het valt ook allemaal niet mee als je 89 jaar bent en nog zelfstandig woont.'

Ik loop een middag mee met team De Wissel in De Koppel in Almelo. Een afdeling met tien plaatsen voor Eerstelijnsverblijf, waar ook mevrouw Vrielink tijdelijk verblijft. In De Wissel komen mensen die om medische redenen tijdelijk zorg en/of behandeling nodig hebben door kwetsbare gezondheid.  Het bieden van deze manier van zorg is voor Maud heel normaal.

Maar tegelijkertijd is dit ook heel bijzonder! Elke dag staan ruim 2.000 zorgmedewerkers van ZorgAccent, werkzaam in zelfsturende teams, weer klaar voor veelal kwetsbare mensen.

'Deze zorg bieden is voor Maud heel normaal. Maar tegelijkertijd is dit ook heel bijzonder!' '

Ze betekenen veel voor de individuele mens en daarmee ook voor onze maatschappij. Het lukt mensen om met deze zorg zoveel mogelijk hun eigen leven te blijven leiden. Dat is wat wij bij

ZorgAccent graag willen. Wat een prachtig vak is het verplegen, verzorgen, behandelen en begeleiden van mensen! In het afgelopen jaar hebben we met vele medewerkers en andere belanghebbenden een gezamenlijke ambitie opgesteld: We willen iedereen laten ervaren hoe bijzonder onze zorg is. En daarbij denken we in mogelijkheden! Hierover meer in deze Accentueel!

Ik wens u veel leesplezier.

Aline Poolen – van den Brink
Raad van Bestuur ZorgAccent

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.1

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer