KISS – Keep it simple, stupid! (Accentueel 2019)

Artikel

Nederland heeft gezucht en gekreund in de afgelopen zomerperiode; ‘want wat was het af en toe warm’. Maar ook ZorgAccent zucht en kreunt af en toe, want Nederland maakt het ons als zorgorganisatie soms erg moeilijk. Inmiddels weten we van professor Erik Scherder, dat het goed is voor de hersenen dat we ergens moeite voor moeten doen, maar men kan ook overdrijven!

ZorgAccent heeft in de afgelopen jaren een beweging in gang gezet om het ‘simpel’ te maken en te houden en daarmee de administratieve lasten voor de zorgmedewerkers zo veel mogelijk te beperken. Daar is een mooie Engelstalige afkorting voor: KISS. Ofwel Keep It Simple, Stupid.

Maar helaas slagen we de daar niet altijd in, omdat bijvoorbeeld ministers, beleidsambtenaren, inspecteurs ons voortdurend blijven lastig vallen. Deze mensen blijven vragen om lijstjes, cijfers en rapportages, terwijl

ZorgAccent vindt dat wij ons voornamelijk moeten verantwoorden naar de cliënten, bewoners en hun naasten.

Natuurlijk willen we ons verantwoorden; ook naar de minister, ook naar de beleidsambtenaren en ook naar de inspecteurs. Maar vraag niet aan ons om drie keer  gegevens aan te leveren over hetzelfde onderwerp, want helaas vraagt iedere partij net weer iets anders.

ZorgAccent wil dat zorgmedewerkers zoveel mogelijk tijd besteden aan de cliënt of aan de bewoner en ZorgAccent zit zeker niet te wachten op nog meer administratieve lasten. Dus Den Haag, luister eindelijk eens een keer naar de zorgmedewerkers.

Ina Kerkdijk – directeur Woonzorg

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer