‘Velen waren verrast over mijn deelname aan Heel Holland bakt, en ikzelf nog wel het meest’ (Genieten met een vleugje zorg 2019)

Artikel

Ze was één van de favoriete kandidaten in het televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’, seizoen 2018/19 en bereikte zelfs de halve finale. ‘Op straat en bij de AH word ik nog steeds herkend: ‘Hé, jij bent toch ‘bakker Hanneke’?!’ En soms, in het uitgaansleven, als mensen een glaasje op hebben, vragen ze of ik met hen op de foto wil.’ De 35-jarige Hanneke Borkent uit Rijssen lacht er hartelijk om. In het dagelijks leven werkt ze als verzorgende IG in de wijk. ‘Met het fietsje door Rijssen om mensen te helpen die het nodig hebben. Dat doe ik met liefde én,… ik vind het heel gezellig’, geeft de nuchtere Twentse toe.

Naast haar eigen contract van 20 uur per week, valt ze in bij Het Flierborgh in Vroomshoop. ‘Daar werkt m’n zus Jenny Kamphuis. Zij vertelde hoe druk het daar was, dus nu ik weer wat meer tijd heb, help ik hen graag.’


Heel gewoon
Lekkere koekjes en taarten bakken doet Hanneke al zo lang ze zich herinnert. ‘Heb ik van m’n moeder geleerd. Samen maakten we hele gewone, maar lekkere cake en appeltaart. Vrienden, waarvoor ik ook wel eens bakte, moedigden me aan om mezelf op te geven voor dit programma. Sinds mijn tv-debuut denken mensen dat ik volleerd bakker ben, maar dat is dus echt niet zo’, lacht Hanneke beslist. ‘Bakken is en blijft een leuke hobby.’ Ze deed auditie met nog 600 andere kandidaten. ‘Ik weet nog hoe onbevangen ik meedeed aan die eerste ronde. In alle vroegte, met een taartje op schoot, naar Amsterdam. Geen idee waaraan ik begon. Het was een leuke ervaring en ik dacht; zo, nou zal het wel afgelopen zijn. Maar met nog 99 mensen, ging ik door!

Na de tweede ronde bleven er nog 33 bakkers over en daarna nog 10. Ook daar zat ik bij. ‘Kak!’, riep ik uit. Nou kom ik op televisie!’         


Samen een bakboek maken
Ter voorbereiding op de uitzendingen, heb ik thuis veel geoefend. Daarbij was mijn man Gerben mijn favoriete ‘proefkonijn’. Hij was altijd kritisch en eerlijk als ik vroeg of de crème fris genoeg was en of de opbouw en structuur van de taart wel klopte. Heel fijn, want aan mensen die alles lekker vinden, had ik niks.’ Dat ik nu, met collega Gertjan, mag meewerken aan het boek ‘Heel ZorgAccent bakt’, vind ik echt fantastisch! Ik hoop dat ik veel mensen inspireer met mijn favoriete taartrecept en dat we daarna veel originele en verrassende recepten ontvangen zodat het een heerlijk ‘bakboek’ wordt.

Heeft u een favoriet bakrecept?
Deel het met ons via plus@zorgaccent.nl. En vraag uw (groot)ouders ook eens naar hun favoriete recept van die heerlijke taart of koekjes. De lekkerste recepten plaatsen we in het nieuwe ZorgAccent bakboek.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer