Voorwoord Reina de Lange (Genieten met een vleugje zorg 2020)

Artikel

Thuisblijven, handen wassen, afstand  houden, weinig of geen sociale contacten… We kunnen de maatregelen inmiddels uit ons hoofd opdreunen. Tijdens de coronapandemie staat de wereld letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Wat nooit was, moet nu wel. Daar hebben we niets tegen in te brengen! Het ‘eenzaamheidsvirus’, zoals onze koning het noemde in zijn toespraak, is overal aanwezig.

Omzien naar elkaar
Sinds de coronacrisis werk ik in een  woonzorgcentrum van ZorgAccent ter ondersteuning van de zorgmedewerkers (lees meer hierover in Accentueel-deel). Ik maak de eenzaamheid van de bewoners van dichtbij mee en zie dat ‘thuisblijven’ wel erg alleen en eenzaam is. De behoefte aan een gesprek of wandeling is nog nooit zo groot geweest. Juist nu is het erg fijn om te zien en te horen dat de lokale bevolking de mensen in de woonzorg massaal steunt en een hart onder de riem steekt.

We kregen prachtige bloemen en wat lekkers voor bij de koffie. Spontaan kwamen buurtbewoners voor een muziekoptreden in de tuin. Omzien naar elkaar is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Het doet ons allemaal goed heb ik gemerkt. Volgens het RIVM gaan we de goede kant op met de bestrijding van het virus. We pakken ons ‘nieuwe normaal’ langzaam op met bijhorende regels en richtlijnen.

Geniet van de kleine dingen zolang het kan. Om in de woorden van Toon Hermans te spreken: het leven is een bitterbal, niemand weet hoe die rollen zal!

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Reina de Lange,

ZorgAccent PLUS

Genieten met een vleugje zorg

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer