Met ‘ThoeZ Twente’ samen voor betere zorg aan huis

ZGT, ZorgAccent, Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg gaan optimaal gebruik maken van elkaars capaciteit.

ZGT, ZorgAccent, Carintreggeland & TriviumMeulenbeltZorg slaan handen ineen met oprichting coöperatieve vereniging ‘ThoeZ Twente’

Steeds meer zorg vindt in de thuisomgeving plaats. Ook sommige specialistische (ziekenhuis)zorg. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar verder toeneemt. Voor ZGT, ZorgAccent, Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg reden om met ingang van 1 januari 2019 de krachten te bundelen. Met de oprichting van de gezamenlijke coöperatieve vereniging ‘ThoeZ Twente’ gaan de partijen intensiever samenwerken om zo nog meer en betere zorg aan huis te kunnen bieden. Voor de cliënt betekent dit meer regie doordat zij zorg krijgen in de thuisomgeving. Afgelopen maandag zetten de bestuurders van ZGT, ZorgAccent, Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg hun handtekening onder de oprichting van ThoeZ Twente.

ThoeZ Twente voorkoomt onnodige ziekenhuisopname
ThoeZ Twente richt zich onder andere op het voorkomen van onnodige ziekenhuisopname en het mogelijk maken van eerder ontslag uit het ziekenhuis, waardoor de cliënt in de thuissituatie verder kan herstellen. ThoeZ Twente gaat daarnaast op korte termijn andere mogelijkheden van laagfrequente zorg onderzoeken, waaronder zorg voor kwetsbare ouderen, zorg voor cliënten met chronisch hartfalen of COPD, nachtzorg en andere kortdurende gespecialiseerde zorg. Door deze nieuwe samenwerkingsvorm willen de partijen ervoor zorgen dat de cliënt een zo compleet mogelijk zorgaanbod aan huis wordt geboden. Daarnaast kan ThoeZ Twente 24 uur per dag zorg leveren.

ZGT, ZorgAccent, Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg gaan optimaal gebruik maken van elkaars capaciteit. Niet alleen in eventueel benodigde faciliteiten, maar juist ook in medewerkers met een specifieke specialisatie. Naast kwalitatief goede zorg, wordt zo ook doelmatige inzet van mensen en middelen bevorderd. Voor verwijzers is het ook handig, want met de komst van ThoeZ Twente is er nu één loket om laagfrequente behandeling en verpleegkundige activiteiten thuis te regelen. ThoeZ Twente is werkzaam in het verzorgingsgebied van ZGT (Hengelo en Almelo).

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer