Muurschildering als dank voor goede zorg

De levensechte schildering werd geschilderd door kunstenaar Chris Veldhof.

Bezoekers, bewoners en medewerkers van De Heemsteresch in Den Ham worden tegenwoordig in de gangen begroet door een herkauwende koe omringd door koolmeesjes in een mooi landschap. De levensechte schildering werd geschilderd door kunstenaar Chris Veldhof.

De muurschildering is een blijvende herinnering aan een overleden bewoonster en werd aangeboden door de echtgenoot als dank voor de goede zorg die medewerkers gaven aan zijn vrouw. Michelle Roerink, woongroepbegeleider op de huiskamer Hallerhoek vertelt: ‘Samen met de echtgenoot van de overleden bewoonster hebben we besloten om de kunstenaar Chris Veldhof uit te nodigen op de afdeling. In goed overleg hebben we naar de wens van zijn vrouw gekozen voor de afbeelding van de koe en een mooi natuurlandschap. Mijn collega’s en ik waren zo enthousiast dat we voor nog twee schilderingen hebben gekozen voor elders in de gang. Zo krijg je een mooi geheel!’

muurschildering

Sprekend en belevingsgericht
Michelle ontmoette Chris een aantal jaren geleden op een vakbeurs. De schilderingen die hij maakt spraken haar direct aan. Michelle: ‘ De muurschilderingen van Chris zijn heel sprekend en belevingsgericht. Het roept voor veel mensen herinneringen op en ze prikkelen de zintuigen.’ Bewoners, families en bezoekers reageren dan ook erg positief op de muurschilderingen. ‘De samenwerking met Chris hebben wij als top ervaren. Hij is heel spontaan en tijdens het schilderen is er al een leuke interactie met onze bewoners’, vertelt Michelle enthousiast, ‘zeker een aanrader!’ De opdrachten die Chris Veldhof krijgt variëren van het schilderen van kinderkamers tot bedrijfsruimtes en tuinmuren. Voor meer informatie bekijk zijn website of volg chris op Facebook.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer