het nieuwe

Vospaviljoen

Nieuwe woon- en werklocaties voor cliënten Korsakov

Na een goed jaar zijn de cliënten op 14 maart 2022 verhuisd naar hun nieuwe woongebouw.
Op 10 juni heeft de officiële opening plaatsgevonden en heeft ZorgAccent officieel de erkenning Regionaal Expertise Centrum Korsakov gekregen! Kroon op veertig jaar innovatie in specialistische en complexe zorg bij ZorgAccent. Door te klikken op onderstaande link leest u een prachtig artikel over veertig jaar werken met mensen bij wie het syndroom van Korsakov is vastgesteld.

Blij met de erkenning Regionaal Expertise Centrum Korsakov.

Impressie

Samen ontwerpen en bouwen

Ondanks aanpassingen en frequent onderhoud aan het bestaande paviljoen (woongebouwen en dagbesteding-gebouwen) voldoen deze niet meer aan de wensen van deze tijd. Ook vragen onderhoud en aanpassingen in het kader van veiligheid een steeds grotere inspanning. Als alles volgens planning verloopt, zijn de gebouwen begin 2022 gereed.

Passend bij de visie op zelfsturing en de kernwaarden echt, lef, toegewijd en vertrouwen van ZorgAccent, hebben aannemer en BRW-bouwregisseur intensief overlegd met begeleiders én cliënten en samen de ontwerpen gemaakt voor deze nieuwbouw. Gedurende het hele bouwproces worden de begeleiders en cliënten nauw betrokken bij ‘hun’ woon- en werkgebouw. Zij weten als geen ander hoe zij hier het beste kunnen wonen, werken én ontspannen.

Lees hier een mooi artikel in ‘Bouwen in het Oosten’ over het nieuwbouwproject.

Februari-maart 2022

In februari heeft familie van cliënten een kijkje kunnen nemen in het opgeleverde Vospaviljoen. Op 14 maart zijn cliënten verhuisd naar hun nieuwe woning.

 

27 december 2021:
Camerabeelden van het verloop van het bouwproces van januari tot december 2021.

2 juni 2021:
De laatste groep cliënten heeft op 2 juni een bezoek gebracht aan de bouwplaats. Harry heeft voor zijn woongroep (De Sikkel) de eerste steen ingemetseld.

28 april 2021: 
De tweede groep bewoners heeft op 28 april een bezoek gebracht aan de bouwplaats en de eerste steen ingemetseld van woongroep De Vlegel.

ZorgAccent_Steenlegging-De-Vlegel-239

14 april 2021:  
Weer een mijlpaal bereikt! Onder toeziend oog van
Ina Kerkdijk (directeur woonzorg) en Wouter Versteeg (directeur bedrijfsvoering) metselen twee cliënten de eerste steen van woongroep De Öpper.

10 maart 2021:
Op onderstaande drone foto zijn de vleugels van de 4 appartementen goed te zien in de verschillende bouwfases. Tevens zijn de contouren van de centrale duidelijk herkenbaar.

22 februari 2021:
Een kleine mijlpaal is bereikt! Aan het begin van één van de eerste mooie voorjaarsdagen is in de vroege ochtend van 22 februari 2021

de eerste vloerplaat van de appartementen gelegd.

Woningtype

Woningtype

  • Woonoppervlakte 100 m²

3D-impressie

  • 3D-impressie van de buitenzijde van een gezamenlijke huiskamer.

Een klein appartement en een gezamenlijke huiskamer

Het nieuwe Vospaviljoen bestaat uit vier vleugels met elk negen zorgappartementen, aparte huiskamer en groepsruimte. Alle ruimtes blijven op de begane grond. Elke cliënt krijgt een eigen zit-/slaapkamer met een bijbehorende sanitaire ruimte. De vleugels komen uit op het centrale deel in het midden van het nieuwe complex, waar onder meer de kantoren en ontspanningsruimte zijn gepland.

De dagbesteding wordt ondergebracht in twee nieuwe aparte gebouwen op het terrein. In De Homoet verrichten de cliënten arbeidsmatige dagbesteding, zij werken ook in opdracht van bedrijven. In Het Palet is ruimte voor individuele/ kleinschalige dagbesteding met een cultureel, creatief, sociaal en/of ontspannend karakter. Hierbij wordt gekeken naar wat de cliënt leuk vindt en wat bij hem of haar past.

De producten gemaakt in Het Palet worden verkocht in de webshop. Rondom het dagbestedingsgebouw is een groenten- en bloementuin aangelegd. Cliënten die van tuinieren houden, zorgen voor het onderhoud. Ook producten uit de tuinen worden in het zomerseizoen te koop aangeboden.

Zestig cliënten met Korsakov

ZorgAccent huisvest ruim zestig Korsakovcliënten uit de hele regio in twee gebouwen op het terrein van Krönnenzommer en nog eens achttien op twee locaties in Nijverdal. Wie aan het syndroom van Korsakov lijdt, heeft een blijvende geheugenstoornis, die veroorzaakt is door een vitamine B1-tekort. Dit is meestal het gevolg van te weinig gevarieerd eten bij chronisch alcoholmisbruik. Het uitgebreide terrein van Krönnenzommer aan de Sanatoriumlaan ligt goeddeels verscholen in de bossen ten noorden van het dorp Hellendoorn. Het is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die vooral gebaat zijn bij rust en weinig prikkels van buitenaf.

Nieuwsbrieven

kaart

Zorg nodig?

Zoek naar een
vestiging bij u
in de buurt.

Contact

ZorgAccent
Postbus 226
7600 AE Almelo

Zorg bij u in de buurt 0900 0678 info@zorgaccent.nl

    Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

    ZorgAccent fietser