Passende naam voor Revalidatie- en Herstelzorg aan Rembrandtplein in Nijverdal

Huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en andere medische professionals samen onder één dak

Komend voorjaar vestigt de Geriatrische Revalidatiezorg en Eerstelijns verblijf van ZorgAccent zich in het in aanbouw zijnde gebouw aan het Rembrandtplein in Nijverdal. Omwonenden en direct betrokkenen zijn dit najaar gevraagd mee te denken over een passende naam voor het gebouw. Donderdag 20 januari is, in bijzijn van eigenaar Erik Mijnhardt en Aline Poolen en Hans Semmekrot van ZorgAccent, de naam officieel onthuld.

Na een korte toespraak van Hans Semmekrot van ZorgAccent mochten de heer Krukkert (bedenker van de naam) en de heer de Meijer (beiden buurtbewoners) de naam onthullen. Op een schildersezel stond een schilderijlijst met de naam van het gebouw:

‘Het Rembrandt’

Nauwe samenwerking en regionale functie

Er staat straks een centraal gelegen gebouw, voor revalidatie- en herstelzorg met een krachtige regionale functie voor kortdurend verblijf. Van hieruit wordt nauw samengewerkt met de ziekenhuizen in Almelo, Deventer, Zwolle en Hardenberg, huisartsen en overige hulpverleners. Een prettige bijkomstigheid is dat het gebouw voor de medewerkers van het MCN en medewerkers van ZorgAccent middels een loopbrug is verbonden met het Medisch Centrum Nijverdal.

Via loopbrug verbonden met Medisch Centrum Nijverdal

Dit nieuwbouwproject is een gezamenlijk initiatief van zorgondernemer en projectontwikkelaar Erik Mijnhardt uit Nijverdal en ZorgAccent. Mijnhardt bouwt het pand in eigen beheer en blijft eigenaar van het gebouw, dat door ZorgAccent wordt gehuurd. Het nieuwe ‘revalidatiegebouw’ is met een overdekte loopbrug verbonden met het aangrenzende Medisch Centrum Nijverdal, zodat een directe verbinding ontstaat met de hier gevestigde huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en andere medische professionals. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om als professionals in nauwe samenwerking en synergie als één team te werken.

Twee bouwlagen

De nieuwbouw bestaat uit twee lagen, waarin behalve 36 kamers voor patiënten ook meerdere behandelkamers, werkplekken voor zorgmedewerkers, een gezamenlijke huiskamer en andere faciliteiten zijn gepland. Het project maakt het voor ZorgAccent mogelijk revalidatie- en herstelzorg te concentreren in de gemeente Hellendoorn.

ZorgAccent_herstel_en_evalidatie_Rembrantplein_Nijverdal

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto v.l.n.r.: Mevr. en Dhr. Krukkert en dhr. de Meijer (beiden woonachtig in de buurt van het gebouw), onthullen de naam van het pand voor revalidatie & herstelzorg. Vervolgens eigenaar Dhr. Erik Mijnhardt, Hans Semmekrot en Aline Poolen.

ZorgAccent_herstel_en_evalidatie_Rembrantplein_Nijverdal

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.





  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer