Pilot één aanmeldpunt voor wijkverpleging in Tubbergen en Hengelo

Vanaf 4 maart 2024 kunnen inwoners en verwijzers van de gemeenten Tubbergen en Hengelo voor het aanvragen van wijkverpleging terecht bij één gezamenlijk aanmeldpunt: www.aanmeldpuntwijkverpleging.nl.  ZorgAccent, Zorggroep Sint Maarten, Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg bundelen de krachten tijdens een proef van maart tot en met mei om zo sneller en efficiënter de benodigde zorg in te kunnen zetten.

Duidelijkheid voor cliënt, ontzorgen verwijzers
Op dit moment moeten verwijzers zoals huisartsen en ziekenhuizen nog afzonderlijke zorgaanbieders benaderen met de vraag wie hun patiënt de benodigde wijkverpleging kan leveren. Het nieuwe aanmeldpunt maakt het voor hen een stuk eenvoudiger en efficiënter. Bovendien krijgen de samenwerkende partijen hiermee tegelijkertijd beter zicht op de zorgbehoefte in de betreffende gemeenten en de totaal beschikbare capaciteit van de zorgaanbieders.

Wat betekent dit voor inwoners van Tubbergen en Hengelo met een nieuwe zorgvraag?
Alle nieuwe zorgvragen komen zoveel mogelijk digitaal via het gezamenlijk aanmeldpunt binnen via www.aanmeldpuntwijkverpleging.nl. Van maandag t/m vrijdag is het aanmeldpunt ook telefonisch bereikbaar van 11.00 tot 12.30 uur, via T. 085 799 1183 (Hengelo) of T. 085 799 1182 (Tubbergen). Aanvragen die voor 12.30 uur binnenkomen, worden dezelfde dag verwerkt. Aanvragen na 12.30 uur worden de volgende werkdag opgepakt.

Het aanmeldpunt doet een inhoudelijke check of wijkverpleging nodig is en overlegt met de wijkteams of planners over het inplannen van de zorgvragen. Deze werkwijze wordt in de periode maart tot en met mei uitgevoerd in Hengelo en Tubbergen. Gedurende deze periode vinden meerdere momenten van evaluatie plaats. Op basis van de evaluatie wordt besloten over een eventueel vervolg en eventuele uitbreiding.

Gezamenlijk aanmeldpunt

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer