Reportage in de Volkskrant over ZorgAccent: Corona is terug in het verpleeghuis

‘Moeten we nu wéér mensen opsluiten op hun verjaardag?’

Daar gáán we weer, denken de verpleeghuismedewerkers in Twente nu het eerste coronageval van de vierde golf is geconstateerd. En dan komt er ook nog een ongekend heftig griepseizoen aan. Hoogste tijd voor de boosterprik.

Boven de powerpointslides in woonzorgcentrum Krönnenzommer in Hellendoorn staat: ‘Nu weer bouwen’. De slides horen bij het praatje dat Ina Kerkdijk (58) hier donderdag houdt voor het voltallig personeel van het centrum. Terugblikken op het afgelopen jaar en bespreken hoe de terugweg naar ‘normaal’ eruitziet, dat is de bedoeling van de bijeenkomst. Scholing, fte’s, kosten, er was de afgelopen tijd noodgedwongen geen aandacht voor. Dat moet nu veranderen, vertelt Kerkdijk, directeur van twaalf woonzorglocaties van het Twentse ZorgAccent.

Maar de vraag is of het coronavirus dat toelaat. Woensdag hing Kerkdijk voor het eerst sinds het voorjaar weer ’s avonds aan de telefoon bij specialist ouderen Monique van Hattem (54). Er was een besmette bewoner, dus van Hattem en haar crisisteam moesten toch weer in actie komen. ‘Wie moeten we testen, wat doen we met de afdeling, met het bezoek?’ beschrijft van Hattem de machinerie die ze had gehoopt niet meer te hoeven aanzwengelen.

Je kunt hier het hele artikel verder lezen als je Volkskrant abonnee bent

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer