Sinds twee weken geen nieuwe besmette bewoners

Bewoners met klachten dagelijks getest

In de afgelopen twee weken zijn er binnen de verpleeghuizen en woonzorglocaties van ZorgAccent geen nieuwe besmette bewoners geconstateerd. Hier zijn wij heel blij mee en dankbaar voor.

Dagelijks testen we bewoners die klachten hebben die mogelijk op het coronavirus duiden. We houden al onze bewoners heel goed in de gaten. Het is erg belangrijk dat we nog steeds erg voorzichtig blijven; we willen een mogelijke verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken. Echter een uitbraak op een van onze locaties is niet uitgesloten. Wel hebben we inmiddels de ervaring en kennis wat te doen in een dergelijke situatie waardoor we heel snel kunnen handelen.

Het crisisteam van ZorgAccent zet in op een actief testbeleid voor bewoners, cliënten in de wijkverpleging en medewerkers. Wanneer een bewoner die in een groep woont besmet blijkt, plaatsen wij hem of haar meteen over naar een speciale afdeling waar uitsluitend mensen verblijven met een corona-infectie. Zo proberen we besmetting van andere bewoners te voorkomen.

De speciale corona-afdeling op locatie Krönnenzommer in Hellendoorn is nu twee weken geopend; hier zijn 15 bedden beschikbaar. Indien nodig nemen we hier onze eigen bewoners, cliënten uit de wijkverpleging en cliënten uit het  ziekenhuis op, zolang ze het virus kunnen verspreiden. Huisartsen of het ziekenhuis kunnen mensen die hiervoor in aanmerking komen via zorgmeldpunt Alerta aanmelden.

Ook onze medewerkers met milde klachten die zouden kunnen duiden op een corona besmetting worden nu al ruim twee weken getest. Alle medewerkers die klachten hebben wachten met werken totdat de uitslag bekend is. Relatief weinig medewerkers worden positief getest. Ook zijn er enkelen al weer beter en aan het werk. Daar zijn we heel blij mee. ZorgAccent heeft tot op heden genoeg beschermende middelen beschikbaar voor onze medewerkers zodat zij veilig kunnen werken. Wij spannen ons tot het uiterste in om dit zo te houden.

We bedanken alle medewerkers die ontzettend hun best doen om de verspreiding van het virus te voorkomen en de sfeer in de zorg zo goed mogelijk houden.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer