Thuisbegeleiding

Onderwerp: thuisbegeleiding

Heeft u het gevoel de regie over het dagelijks leven (tijdelijk) kwijt te zijn? Zoiets kan iedereen zomaar overkomen. ZorgAccent Thuisbegeleiding helpt u en uw gezin om de draad weer op te pakken.

ZorgAccent Thuisbegeleiding helpt u om: 

• uw eigen regie in handen te nemen en te houden
• de eigen kracht te vinden en te gebruiken

Een thuisbegeleider werkt samen met u aan knelpunten en bouwt uit wat goed gaat.

Samen knelpunten aanpakken

Wat wilt u dat er in uw leven anders gaat? Met u kijken we wat u wilt bereiken. Ook spreken we af hoe u dat – met onze hulp - gaat aanpakken. Wat gaat er al goed en wat kan beter? We pakken samen met u de knelpunten aan. Dit doen we in uw eigen omgeving en op een praktische manier. Naast plannen maken gaan we vooral samen aan de slag. Wij geven tips, adviezen en - waar nodig – ook instructies. Doel blijft dat u zich – na een tijdje -  weer zelf redt en dat u weer in staat bent uw eigen leven zelfstandig te leiden.

Aanpak Thuisbegeleiding

De begeleiding vindt plaats bij u thuis. Een thuisbegeleider ziet wat er daadwerkelijk aan de hand is en wat er nodig is. Dit kan een situatie zijn waarin het gaat om u alleen. Betreft het een gezinssituatie dan zijn er vaak meerdere uitdagingen die gelijktijdig spelen (zoals in zogenaamde multi-probleemgezinnen). Een thuisbegeleider van ZorgAccent is specifiek opgeleid om ondersteuning te bieden bij het aanbrengen van structuur in de huishouding en/of de administratie en financiën, opvoedingsvaardigheden te helpen vergroten, communicatievaardigheden te versterken, om te gaan met instanties, invulling te geven aan werk en vrije tijd en/of te begeleiden bij psychisch en lichamelijk functioneren.

Wat doet een thuisbegeleider van ZorgAccent?  

  • zij streeft naar successen en heeft oog voor uw kwaliteiten
  • biedt praktische hulp en heeft een oplossingsgerichte manier van werken
  • werkt samen met u, maar ook met andere hulpverleners en mensen uit uw netwerk en omgeving
  • kijkt naar het geheel aan problemen en naar de samenhang met uw dagelijks leven
  • geeft inzicht in patronen binnen uw gezin en omgeving
  • helpt u te leren leven met uw beperking
  • is flexibel qua aanpak en tijden

Hoe vraag ik thuisbegeleiding aan?

Thuisbegeleiding valt per 1 januari 2015 onder de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk.

Heeft u ondersteuning nodig? Dan kunt u of iemand namens u dit aanvragen via het Wmo-loket van uw gemeente. Een consulent of iemand van het sociale wijkteam gaat dan een gesprek met u aan om te kijken welke ondersteuning u kunt gebruiken. Het kan zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Wij adviseren u dit na te vragen bij uw gemeente.

Lees minder Lees meer
Deel of stuur door: