Voorbereiding vaccineren bewoners verpleeghuizen gestart

Vanaf maandag 18 januari mag Carintreggeland starten met het vaccineren van verpleeghuisbewoners die onder behandeling staan van een specialist ouderengeneeskunde. Hiervoor wordt het Pfizer vaccin gebruikt. Zij zijn door het Ministerie van VWS uitgekozen om deel te nemen aan een eerste fase met als doel om het logistieke proces in de langdurige zorg te bekijken en hiervan te leren. Betreffende bewoners en vertegenwoordigers zijn geïnformeerd en wordt om toestemming gevraagd (tenzij men nu corona heeft of men vier weken geleden of korter corona heeft gehad óf dat er een andere medische reden is waarom het voor iemand beter is om geen vaccin te krijgen).

Het is de bedoeling dat de andere verpleeghuizen een week later, vanaf maandag 25 januari kunnen starten.

De bewoners/vertegenwoordigers van ZorgAccent die onder behandeling staan van een specialist ouderengeneeskunde krijgen dit weekend/begin volgende week een uitnodigingsbrief (tenzij men nu corona heeft of men vier weken geleden of korter corona heeft gehad óf dat er een andere medische reden is waarom het voor iemand beter is om geen vaccin te krijgen). De informatiebrief aan de eerste contactpersonen zal begin volgende week op de deurmat vallen.

De bewoners van onze woonzorglocaties die niet worden behandeld door een specialist ouderengeneeskunde maar door de huisarts krijgen nu nog geen vaccin aangeboden. Zij vallen onder de medische verantwoordelijkheid van de huisarts en deze worden wanneer zij aan de beurt zijn geïnformeerd en gevaccineerd door hun huisarts. Wij kunnen ons voorstellen dat er verwarring tussen bewoners onderling kan ontstaan op woonzorglocaties waar zowel bewoners mét, als bewoners zonder behandeling wonen. Daarom ontvangen zij een brief waarin ze geïnformeerd worden over de situatie.

Wij zijn heel blij dat we onze verpleeghuisbewoners binnenkort het Pfizer vaccin mogen aanbieden en bereiden ons hierop goed voor!

ZorgAccent_Davenschot-vaccinatie-141

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer