Wonen met zorg

Onderwerp: woonzorg

Heeft u door psychische en/of lichamelijke klachten 24-uurszorg nodig? Dan bent u op onze woonzorglocaties op de juiste plek. U kunt de hele dag een beroep doen op professionele zorgverleners voor extra zorg en ondersteuning. Denk daarbij aan een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, geestelijk verzorger, fysiotherapeut en ergotherapeut. De artsen van ZorgAccent zijn medisch specialisten die de medische verantwoordelijkheid overnemen van uw huisarts.

Kleinschalig wonen Net als thuis

Net als thuis

Wij vinden het belangrijk dat u zich zo thuis mogelijk voelt bij ons. Ons uitgangspunt is daarom Net als thuis. Samen met u kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en welbevinden ervaart. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten, zodat u met plezier bij ons woont. ZorgAccent werkt met kleine, vaste teams die zorgen voor een klein aantal bewoners. Hierdoor leert u de medewerkers goed kennen en andersom. De medewerkers vormen samen met de vrijwilligers en de mantelzorgers een gemeenschap die samen problemen oplossen en komen tot oplossingen die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden. 

Herkenbare omgeving of omgevingsgerichte zorg

ZorgAccent houdt in haar gebouwen rekening met het feit dat de omgeving voor mensen met dementie herkenbaar moet zijn. Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, oude stijl radio’s en veel accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn. De inrichting houdt ook rekening met het feit dat het beschadigde brein weinig contrasten ziet (dus geen witte wc op een witte vloer met een witte wand erachter, maar werken met contrasterende kleuren en een zwarte wc-bril). De omgeving geeft prikkels waar nodig (op de gangen is van alles te zien en te doen) of juist rust waar nodig (de woonkamer en de eigen kamer). 

Film (korte versie): omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen
Film (lange versie): omgevingsgerichte zorg bij Stadskwartier Rijssen

Zorg op maat

Wanneer kunt u bij een van onze woonzorglocaties terecht?

Afhankelijk van uw behoefte, ontvangt u verzorging en behandeling door een team van specialisten van ZorgAccent.

Indicatie aanvragen?

Waskosten

Bij een verblijf in een woonzorglocatie verzorgen wij ook uw was.  Hiervoor vragen wij een vergoeding.

Locaties waar u kunt wonen met zorg

Meer informatie?

Wilt u een persoonlijk advies? Onze cliëntadviseurs informeren u graag over alle mogelijkheden die ZorgAccent u biedt op het gebied van wonen en zorg. U kunt hiervoor bellen met (0548) 688 000 of mailen naar info@zorgaccent.nl.

Deel of stuur door: