Personenalarmering maakt zorg op afroep mogelijk

Onderwerp: overig

Wilt u de zekerheid dat u bij een noodgeval thuis direct hulp kunt inroepen, zonder dat u hoeft te bellen? Kies dan voor personenalarmering. U bestelt bij een ouderenorganisatie, ZorgAccent zorgt voor de opvolging.

Dag en nacht bereikbaar

Als u hulp nodig heeft, drukt u eenvoudig op de knop van een zendertje dat u altijd bij u draagt. De techniek doet de rest. Uw alarmsignaal komt via de hoofdlijn binnen bij onze Meld & Zorg Centrale. Deze is 24 uur per dag en zeven dag per week bemand door een ervaren verpleegkundige. De verpleegkundige neemt direct contact met u op en vraagt wat er aan de hand is. Via een speciaal apparaat kunt u gewoon met de verpleegkundige praten, waar u zich op dat moment ook in huis bevindt.

Professionele hulp

Wij sturen direct een verpleegkundige naar u toe. In noodgevallen wordt uw huisarts of de ambulance gewaarschuwd. U bent dus altijd verzekerd van professionele hulp als u een alarmsignaal afgeeft.

Hoe werkt het?

U kunt het alarm met een clip aan uw kleding dragen of aan een halsketting. Het alarm is beveiligd tegen stroomuitval en tegen andere storingen. Als u gebruik wilt maken van professionele hulp na een alarm, is een extra huissleutel nodig. Uw huissleutel wordt op een veilige plaats bewaard. Met deze sleutel kan de professionele hulpverlening bij u binnen komen.

Personenalarmering aanvragen

Wilt u personenalarmering aanvragen? Afhankelijk van de plaats waar u woont kunt u contact opnemen met een van onderstaande ouderenorganisaties.  

Woont u in Nijverdal of Rijssen?

Neem dan contact op met Stichting De Welle. Per mail of telefonisch via (0548) 63 88 10.

Woont u in Wierden of Enter?

Neem dan contact op met Stichting De Welle. Per mail of telefonisch via (0546) 57 16 93.

Woont u in Twenterand?

Neem dan contact op met Stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand . Telefonisch via (0546) 48 14 50.

Woont u in Tubbergen?

Neem dan contact op met Stichting Welzijn Tubbergen. Per mail of telefonisch via (0546) 62 27 88

Woont u in Almelo?

Neem dan contact op met ZorgAccent via 0900 0678 (lokaal tarief)

De drie stichtingen zorgen voor de plaatsing, instructie, programmering en aanmelding van de apparatuur bij de Meldbank. ZorgAccent zorgt voor de professionele zorgopvolging.

Kosten personenalarmering

Voor de prijzen van personenalarmering kunt u het beste contact opnemen met een van bovengenoemde ouderenorganisaties. Heeft u een medische indicatie voor personenalarmering, dan geeft uw ziektekostenverzekering wellicht nog een extra korting. Informeer daarvoor bij uw zorgverzekeraar. 

Heeft u toch liever direct contact met ons?

Dat kan natuurlijk ook! Bezoek onze contactpagina waar wij u terug kunnen bellen of stuur ons gewoon een e-mail.

Deel of stuur door: