ZorgAccent in Top 10 van 2020 best gewaardeerde woonzorglocaties van Zorgkaart Nederland

Trots op hoge waardering; maar blijven verbeteren

Dinsdagmorgen 1 december presenteert Zorgkaart Nederland in een webinar de veertig best gewaardeerde ziekenhuizen, klinieken, woonzorglocaties en wijkverplegingorganisaties van 2020. ZorgAccent is een van de tien organisaties die op het gebied van woonzorg in 2020 het best werd gewaardeerd op deze ervaringssite voor de zorg.

Elke woonzorglocatie en elke thuiszorgorganisatie met dertig of meer waarderingen in 2020 en elk ziekenhuis en kliniek met honderd of meer waarderingen in 2020 deed automatisch mee om een plek in de ZorgkaartNederland Top 2020.

Om aan dit aantal te komen, zijn de waarderingen van de verschillende locaties bij een organisatie bij elkaar opgeteld en voor de ziekenhuizen en klinieken ook de waarderingen van de zorgverleners werkzaam bij de locaties.

Trots op hoge waardering; maar blijven verbeteren
ZorgAccent is blij en trots dat zij behoort tot de Top 2020 van best gewaardeerde woonzorglocaties op Zorgkaart Nederland. Ina Kerkdijk, directeur woonzorg ZorgAccent: ‘Het is met name een opsteker voor onze teams die er alles aan doen om hun bewoner de best mogelijke zorg te verlenen. Ook in deze coronatijd. Maar deze hoge score betekent niet dat we achteroverleunen. Wij zijn continu bezig om onze zorgverlening te verbeteren. Daarbij zijn juist de kritische waarderingen op Zorgkaart Nederland helpend. Wij zijn een lerende en dynamische organisatie: daar waar het niet goed gaat, proberen we te verbeteren.’

Systeemwereld versus welzijn bewoners
Aline Poolen, bestuurder van ZorgAccent: ‘Het helpt niet dat de systeemwereld, waar VWS, Nederlandse Zorgautoriteit en het Zorginstituut Nederland toe behoren, ons dwingt onze zorgverlening te ‘vangen’ in afvinklijstjes en de financiering onderbrengt in ‘vakjes’. Dat maakt het voor zorgorganisaties onnodig complex en tijdrovend. Juist in de laatste levensfase waarin onze bewoners zich bevinden, vinden wij het belangrijk om het hen zo aangenaam mogelijk te maken. Dan spreken over het vergroten van welzijn voor mensen, wat niet in cijfers is uit te drukken. Als we dan toch een succesfactor moeten noemen; ZorgAccent organiseert zorg en welzijn klein en simpel. Dit kan door onze medewerkers het vertrouwen en het eigenaarschap te geven om de zorg zelf te regelen en zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij wat de bewoner kan, wil en gewend was. Nu de systeemorganisaties nog…’

Over ZorgkaartNederland
ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg. Met patiëntervaringen op ZorgkaartNederland maken we samen de zorg beter.

Top 2020 Verpleeghuizen/woonzorglocaties

 • Amaliazorg  –  Oirschot
 • Buurtzorgpension  –  Utrecht
 • Dagelijks Leven  –  Apeldoorn
 • Envida  –  Maastricht
 • Frankelandgroep  –  Vlaardingen
 • Het Gastenhuis  –  Amsterdam
 • Hospice Dignitas  –  Hoorn
 • September  –  Woerden
 • Sint Annaklooster  –  Eindhoven
 • ZorgAccent  –  Almelo
Top-2020-300x300px

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer