ZorgAccent vangt vluchtelingen op uit de Oekraïne op locatie Krönnenzommer in Hellendoorn

ZorgAccent stelt Dr. Vospaviljoen ter beschikking

De gemeente Hellendoorn is verantwoordelijk voor het organiseren van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne en onderzoekt diverse opvangmogelijkheden. Sinds maandag 14 maart is er op woonzorglocatie Krönnenzommer in Hellendoorn woonruimte vrij gekomen. ‘Een mooie plek om vluchtelingen om tot rust kunnen komen’ dachten ze bij ZorgAccent.

We kennen, zien en horen allemaal de beelden en verhalen van grote groepen mensen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in hun land. Ina Kerkdijk, directeur woonzorg bij ZorgAccent, vertelt dat de optelsom snel gemaakt was, nadat bekend was dat cliënten van het Dr. Vospaviljoen op 14 maart zouden verhuizen naar hun nieuwe woongebouw. ‘Vorige week hebben we contact opgenomen met de gemeente Hellendoorn en verteld dat ZorgAccent het Dr. Vospaviljoen ter beschikking stelt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, inclusief het naastgelegen gebouw ‘Het Palet’.

Vluchtelingenwerk Nederland en de gemeente hebben samen gekeken welke vluchtelingen er gehuisvest kunnen worden. In de directe omgeving van Krönnenzommer is geen basisschool aanwezig is, daarom worden hier gezinnen met kinderen tot 4 jaar opgevangen. Ook is er ruimte voor oudere mensen uit Oekraïne.

Stichting de Welle coordineert de inzameling en verspreiding van goede en bruikbare spullen. Heb je bijvoorbeeld meubilair, speelgoed, bedden, fietsen, televisies, keukenspullen e.d. die je wilt doneren, stuur dan een mailtje naar oekraine@stichtingdewelle.nl 

Via dit mailadres kun je je ook aanmelden als je ingezet wilt worden voor vrijwilligerswerk.

Als gemeente kunnen we niet alle hulp zelf coördineren. Daarom verwijzen we door naar bestaande hulporganisaties zoals Giro 555 en VluchtelingenWerk Nederland. Als u ervoor kiest om zelf Oekraïense vluchtelingen een logeerplek aan te bieden, adviseren wij u om u goed te laten informeren door VluchtelingenWerk Nederland of takecarebnb.org.

Het is niet de bedoeling dat inwoners van de gemeente bij Krönnenzommer gaan kijken. We vragen u de rust van de Oekraîense vluchtelingen en de bewoners van Krönnenzommer te respecteren.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer