ZorgAccent ziet af van nieuwbouw op locatie De Rank in Den Ham 

ZorgAccent en Hervormde gemeente Den Ham hebben de afgelopen jaren samengewerkt aan de realisatie van nieuwbouw op de locatie De Rank, aan de Brinkstraat in het centrum van Den Ham.

Ter versterking van de activiteiten in Den Ham was ZorgAccent voornemens een nieuw woonzorgcentrum met 54 woonzorgappartementen te bouwen op de huidige plek van De Rank. Eigenaar Hervormde gemeente Den Ham wilde met de verkoopopbrengst van de grond een moderne nieuwbouw van het hervormd centrum realiseren direct aansluitend aan de kerk.

Bij Welstand en omwonenden en daardoor ook bij de gemeente Twenterand was echter weerstand op het ontwerp van ZorgAccent, dat als te groot en te massaal werd bestempeld, waardoor de plannen op een laag pitje kwamen te staan. Met de explosief gestegen bouwkosten van het laatste jaar zijn aanpassingen in het ontwerp ook financieel niet meer haalbaar.

Aline Poolen, Raad van Bestuur, ZorgAccent wil haar bewoners moderne huisvesting bieden en ook haar steentje bijdragen aan duurzaamheid. De huidige drie locaties in Den Ham (woonzorglocatie Het Liefferdinck, verpleeghuis Heemsteresch en woonboerderij Erve Nienenhoek), voldoen zeker nog voor de komende jaren, maar zijn niet toekomstbestendig voor de komende 20 of 30 jaar. Energetisch zijn de gebouwen niet duurzaam en ook verandert de visie op zorg door de tijd heen. Nieuwbouw op de locatie De Rank had een aantal toekomstige knelpunten kunnen wegnemen. Mede door sterk gestegen bouwkosten is het doorzetten van de plannen niet verantwoord.  

Beide partijen betreuren deze ontwikkelingen, maar hebben de samenwerking in goed overleg beëindigd, waardoor de Hervormde gemeente de ruimte krijgt andere plannen te ontwikkelen op deze unieke locatie.

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer