Zorgorganisaties in Twente

Zorgorganisaties in Twente gaan voor betere samenwerking in de keten.

Vanaf vandaag werken zorgorganisaties in Twente beter samen dankzij een nieuw systeem voor overdracht. Een mooi voorbeeld van goede regionale samenwerking in de zorg! De ziekenhuizen in Twente werken hierbij samen met Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg, Roessingh, ZorgAccent, Livio, Zorgschakel Enschede, De Posten, Liberein en Thuisgenoten.

Als een patiënt na zijn of haar ziekenhuisopname aanvullende zorg nodig heeft, moet noodzakelijke informatie op tijd bij de volgende zorgaanbieder, zoals bijvoorbeeld een verpleeghuis, bekend zijn. Daarnaast wordt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de regionaal beschikbare plekken.

In de regio wordt dit proces sinds 2014 digitaal ondersteund. Omdat de vorige leverancier de ondersteuning per 1 april 2019 stop zet, is in gezamenlijkheid een alternatief gevonden in de applicatie POINT. De zorgaanbieders hebben ZorgNetOost gevraagd de dienst ZNO e-Overdracht met hulp van de leverancier, op te zetten en regionaal te beheren.

Met ZNO e-Overdracht gaat de overdracht van informatie tussen zorgaanbieders kwalitatief beter, veiliger en sneller. Alle gebruikers zijn inmiddels geschoold en het systeem is met veel enthousiasme ontvangen.

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.0

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland