Zorgorganisaties in Twente

Zorgorganisaties in Twente gaan voor betere samenwerking in de keten.

Vanaf vandaag werken zorgorganisaties in Twente beter samen dankzij een nieuw systeem voor overdracht. Een mooi voorbeeld van goede regionale samenwerking in de zorg! De ziekenhuizen in Twente werken hierbij samen met Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg, Roessingh, ZorgAccent, Livio, Zorgschakel Enschede, De Posten, Liberein en Thuisgenoten.

Als een patiënt na zijn of haar ziekenhuisopname aanvullende zorg nodig heeft, moet noodzakelijke informatie op tijd bij de volgende zorgaanbieder, zoals bijvoorbeeld een verpleeghuis, bekend zijn. Daarnaast wordt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de regionaal beschikbare plekken.

Zorgorganisaties in Twente voor een betere regio

In de regio wordt dit proces sinds 2014 digitaal ondersteund. Omdat de vorige leverancier de ondersteuning per 1 april 2019 stop zet, is in gezamenlijkheid een alternatief gevonden in de applicatie POINT. De zorgaanbieders hebben ZorgNetOost gevraagd de dienst ZNO e-Overdracht met hulp van de leverancier, op te zetten en regionaal te beheren.

Met ZNO e-Overdracht gaat de overdracht van informatie tussen zorgaanbieders kwalitatief beter, veiliger en sneller. Alle gebruikers zijn inmiddels geschoold en het systeem is met veel enthousiasme ontvangen.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer