Zorgrobot Pepper start op revalidatieafdeling ZorgAccent en maakt eerste vlog

Karel-Pepper zal samen met zijn collega’s regelmatig een vlog gaan maken van zijn avonturen bij ZorgAccent.

Afgelopen donderdag 15 november ontving de revalidatieafdeling De Schöppe van ZorgAccent in Hellendoorn een nieuwe collega. Het is zorgrobot Pepper. Van deze gelegenheid werd een vlog gemaakt. Medewerkers van de revalidatieafdeling hebben Pepper, omgedoopt tot Karel-Pepper, ze zien namelijk graag meer mannen aan het werk in de zorg. In eerste instantie wordt Karel-Pepper ingezet om te ondersteunen bij het ontvangen van bezoek, mensen wegwijs te maken op de afdeling en het delen van informatie over activiteiten in de omgeving. Karel-Pepper is een gezamenlijk initiatief van ZorgAccent en DigiNova.

Karel-Pepper is de ambassadeur die het ambitieuze concept in praktijk gaat brengen en helpt het verder te ontwikkelen. Om een beetje te wennen aan de zorgrobot wordt Karel-Pepper als eerste ingezet bij de ontvangst op de revalidatieafdeling De Schöppe van woonzorglocatie Krönnenzommer in Hellendoorn. De bedoeling is dat Karel-Pepper op termijn ook op andere afdelingen of huiskamers van ZorgAccent aan de slag gaat. Karel-Pepper zal samen met zijn collega’s regelmatig een vlog gaan maken van zijn avonturen bij ZorgAccent. Deze zijn te bekijken op het Facebook en Instagramaccount Talent voor ZorgAccent.

Waarom een zorgrobot?
De zorgvraag verandert, de maatschappij verandert en zorgtechnologie zal een almaar belangrijke (en noodzakelijke) rol gaan spelen om de kwaliteit van zorg op peil te houden. Robotica kan dienen als middel om cliënten eigen regie te laten houden, zelfredzaam te zijn en hun welzijn te verbeteren. Omdat de werklast van zorgprofessionals afneemt door de inzet van robotica, kunnen zij meer tijd besteden aan de zorg en welzijn van hun bewoners.

Ontwikkeling
Bij de ontwikkeling van de robot Karel-Pepper staan de wensen en de behoeften van de bewoner en zorgprofessional centraal. Wordt de robot geaccepteerd? Wat zijn de wensen en de behoeftes? Niet alleen van de bewoners en zorgverleners, maar ook de ervaring van mantelzorgers en andere belanghebbenden worden meegenomen in de ontwikkeling van de robot. Na afloop van de pilot zullen de resultaten wetenschappelijk worden onderzocht en gedeeld met andere zorgorganisaties.

Diginova
Diginova werkt aan vernieuwing door organisaties te ondersteunen bij nieuwe ‘robots’ die direct ingezet kunnen worden zoals Pepper. Een robot van een hoog kwaliteitsniveau waarbij zelfstandigheid en acceptatie voorop staan. DigiNova is opgestart in 1999 met als doel organisaties te helpen bij veranderingen, waarbij ze in de loop der jaren uitgegroeid zijn tot experts op het gebied van robotisering.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer