Blog 1 van Hospice Noetsele

Elke dag stak hij zijn duim weer op, keek blij, zo tevreden was hij.

Siny Runneboom, coördinator Hospice Noetsele: ‘In ons werk mogen wij bijzondere unieke mensen ontmoeten. Mensen die je kunnen ontroeren, je blij of je stil kunnen maken. Vaak blijven gebeurtenissen je bij, gewoon omdat ze zo bijzonder zijn. Met dit blog delen wij deze bijzondere verhalen graag met u.’

Ik vertel nog regelmatig het verhaal van de oude man die bij ons binnenkwam na een lange reis in de ambulance uit Utrecht. Jaren geleden.

Heel ernstig ziek, overal slangetjes. Spreken kon hij niet meer door zijn ernstige ziekte. Hij liet ons wel merken weer dolblij in Hellendoorn terug te zijn. Zijn duim ging om hoog toen hij binnenkwam. Na een korte kennismaking ( waarbij hij alleen gebaren kon maken) bleek dat hij de vogels en duiven buiten gehoord had toen hij uit de ambulance werd geholpen. Dit vond hij prachtig, zijn hele gezicht straalde!

Binnen een uur na opname stond hij heerlijk met zijn bed buiten op het terras, omringd door de geluiden van vogels, duiven. Wat genoot deze man, we maakten ons wel een beetje zorgen dat het niet allemaal teveel zou zijn, hij was wekenlang niet meer buiten geweest.

Dit bleef zijn dagelijks ritueel, direct na de verzorging met bed en al naar buiten; zelfs een regenbui kreeg hem niet naar binnen.. Beschermd onder een grote parasol tegen zon en regen bleef hij lekker buiten staan. Elke dag stak hij zijn duim weer op, keek blij, zo tevreden was hij.

Tot aan 1 uur voor zijn overlijden heeft hij van buiten en de vogels kunnen genieten. Hij heeft grote indruk bij me achter gelaten, zijn naam weet ik niet meer, maar zie gelukkig wel zijn gezicht en zijn hand voor me. Wat mooi om op zo`n wijze afscheid te kunnen nemen

 

Vrijwilliger worden in Hospice Noetsele?
Wilt u ook een verschil maken voor mensen in hun laatste levensfase? Word vrijwilliger bij het Hospice. Hier vindt u meer informatie. Liever eerst een kijkje achter de schermen nemen? Dat kan hier. Overigens zijn mannen ook van harte welkom!

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer